Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Νέα διαδικτυακή πύλη για τον Δήμο Βόλου

Μία νέα σύγχρονη διαδικτυακή πύλη πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Βόλου, ο οποίος αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις νέες τεχνολογίες και την εθελοντική προσφορά ομάδας επιστημόνων του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ), επιδιώκει να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την επικοινωνία μαζί τους.

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου ο Στ. Κούντριας

Ενώπιον του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη ορκίστηκε σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος κ.Σταμάτης Κούντριας, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση της Φωτεινής Κοκκινάκη που πρόσφατα παραιτήθηκε. Ο κ. Κούντριας ήταν ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία» στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας. Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τον Σταμάτη Κούντρια και να του ευχηθώ δύναμη και επιτυχία στα υπεύθυνα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

Ρύπανση στο ρέμα των Σταγιατών

Σοβαρή ρύπανση στο ρέμα που υπάρχει στην είσοδο των Σταγιατών, διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα από κατοίκους του χωριού οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως τον τοπικό Αντιδήμαρχο Γ.Γκουντέλια, τη ΔΕΥΑΜΒ και τις αστυνομικές αρχές. Στο σημείο που εντοπίστηκε η ρύπανση μετέβη συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ, με επικεφαλής τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κουτσιφέλη, που αφού ενημερώθηκε σχετικά από το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σταγιατών Δ. Ματή, πήρε δείγμα από τον χείμαρρο. Στη συνέχεια η ΔΕΥΑΜΒ πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορες θέσεις του ρέματος, ώστε να προσδιορίσει το πιθανό σημείο της ρύπανσης, το οποίο εντοπίζεται μεταξύ Σταγιατών και Πορταριάς εκτός του κατοικημένου ιστού.

Προβλήματα σε Πορταριά, Ιωλκό, Μακρινίτσα προκαλεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Tα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας, μετά την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στα περιφερειακά – αγροτικά ιατρεία, από την 1η Ιουλίου 2012, γνωστοποιεί με επιστολή του στον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλο, ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Γ.Γκουντέλιας, σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών του για την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.