Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Χαιρετισμός Π.Σκοτινιώτη στo Παγκόσμιο Συνέδριο των Απανταχού Θεσσαλών

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου των Απανταχού Θεσσαλών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κ.Τσιάρα, του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του Προέδρου και μελών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός», τονίζοντας τα ακόλουθα: "Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση καλωσορίζω στην πόλη μας και στο Δημαρχείο τους συμπατριώτες  μας Θεσσαλούς της διασποράς που ταξίδεψαν από διάφερες γωνιές του πλανήτη για το καθιερωμένο και καταξιωμένο πια Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα, που κάθε φορά πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας.

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο»

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Δήμου Βόλου για την χρηματοδότηση του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή των απορριμμάτων & των ανακυκλώσιμων υλικών με τη μέθοδο της υπογειοποίησης», προϋπολογισμού 442.800 ευρώ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή παρέμβαση που αφορά την εφαρμογή ενός συστήματος 24 υπόγειων κάδων σε 12 σημεία του Δήμου Βόλου και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Απολογισμός 2011 και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Δυο σημαντικά θέματα πρόκειται να απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αμέσως μετά το τέλος της θερινής περιόδου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής που ήδη προετοιμάζει τις σχετικές συνεδριάσεις. Το πρώτο θέμα αφορά τον απολογισμό πεπραγμένων 2011 και το δεύτερο το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Βόλου, που εκπονείται με ευθύνη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

Σύσκεψη προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα για την καλύτερη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου στο Βόλο, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστού και του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δ.Διαθεσόπουλου.

«Ψαράδικη Βραδιά» με μουσική και θέατρο

Μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού, αναδεικνύοντας παράλληλα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και την ερασιτεχνική δημιουργία, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά», που διοργανώνεται στην Αγριά από τον Δήμο Βόλου και το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των φορέων και συλλόγων της περιοχής. Η αυλαία των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται φέτος για 49η χρονιά, ανοίγει σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου και θα πέσει την Κυριακή 22 του μήνα, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να ξεφύγουν για λίγο από τα καθημερινά άγχη και προβλήματα.