Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και συντονισμό των τοπικών φορέων ζητεί ο Π. Σκοτινιώτης για το λιμάνι του Βόλου

Τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει για το λιμάνι του Βόλου και συνολικά για το μέλλον της πόλης τυχόν αποδοχή και υλοποίηση του σχεδίου «Ποσειδών», όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, αναλύει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποτραπεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την πόλη. Ο κ. Σκοτινιώτης εκφράζει την πεποίθηση ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και η κυβέρνηση συνολικά δεν θα υιοθετήσουν τις επιλογές αυτές, ενώ καθιστά απολύτως σαφές ότι μια τέτοια ζοφερή προοπτική για το λιμάνι του Βόλου δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και οι αντιδράσεις θα είναι έντονες.

Τσουχτερά πρόστιμα για την αφισορύπανση από το Δήμο Βόλου

Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου για τον περιορισμό της ρύπανσης από εμπορικές αφίσες, ταμπλό, αεροπανό κ.λ.π., που υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή ενεργοποιεί πλέον τον Κανονισμό Καθαριότητας που προβλέπει πρόστιμα 300 ευρώ για περιπτώσεις αφισοκόλλησης και ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων, στον διαφημιζόμενο και στον διαφημιστή, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη αφισορύπανση.  

Λαϊκή μουσικοχορευτική βραδιά στη Νέα Αγχίαλο

Με λαϊκή βραδιά στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου συνεχίζονται το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιουλίου, οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 9:30 το βράδυ, με την ορχήστρα του Γιώργου Πάγκαλου σε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Συμμετέχουν το Χορευτικό Συγκρότημα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου και το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.

Λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία Τούμπας στον Άνω Βόλο

Με διοργανωτές το Δήμο Βόλου, την Αντιδημαρχία Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βόλου, θα πραγματοποιηθεί λαϊκό πανηγύρι στην Πλατεία Τούμπας στον Άνω Βόλο, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 - παραμονή της γιορτής της Αγίας Παρασκευής.