Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ηλιοθερμικός σταθμός για δυο αθλητικές υποδομές του Δήμου Βόλου

Μια πρωτοποριακή παρέμβαση για εξοικονόμηση ενέργειας με αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ιδιαίτερα ενεργοβόρες κτιριακές υποδομές του, διεκδικεί ο Δήμος Βόλου με την κατάθεση πρότασης, προϋπολογισμού 800.000 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τα κτίρια που καλύπτουν τις προδιαγραφές της σχετικής πρόσκλησης και επιλέχθηκαν για το σκοπό αυτό είναι το Κλειστό Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.

«Διπλή ανάπλαση» για Δικαστικό Μέγαρο και Φυλακές προτείνει ο Δήμος Βόλου

Με την πρόταση για «διπλή ανάπλαση», η Δημοτική Αρχή Βόλου επιχειρεί να λύσει ταυτόχρονα δύο μείζονα προβλήματα της πόλης: τη μεταφορά των φυλακών στην Κασσαβέτεια και τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος. Η Δημοτική Αρχή θέτει την πρόταση αυτή σε διαβούλευση, πιστεύοντας ότι εξυπηρετεί ουσιωδώς και αποτελεσματικά τις ανάγκες του πολεοδομικού συγκροτήματος και την εύρυθμη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου.

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη - Κ. Καρτάλη για θέματα του Δήμου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά θέματα και εκκρεμότητες της περιοχής, όπως η πορεία του Ρυθμιστικού Σχεδίου, η μελέτη για την Επέκταση και Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου, οι εξελίξεις στο θέμα του λιμανιού και η αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ.

Λύσεις για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων αναζητεί σταθερά και με επιμονή ο Δήμος Βόλου

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο αίτημα του Δήμου Βόλου να διερευνηθεί η δυνατότητα αδειοδότησης για τη δημιουργία χώρου μακροχρόνιας φιλοξενίας ζώων, χωρίς τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για τα Καταφύγια Αδεσπότων. Η πρόταση διατυπώθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς και επίμονης προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή Βόλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στην πόλη, το οποίο παρόλα αυτά εξακολουθεί να παραμένει οξύ με δυσάρεστα συχνά επεισόδια που δυσφημίζουν την όλη προσπάθεια.

Το Σάββατο στις Σταγιάτες η 14η Γιορτή Λουκάνικου

Με τη συνεργασία των Δήμου Βόλου – Αντιδημαρχίας Πορταριάς,  Ιωλκού και Μακρινίτσας – Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ (Δ/νση Μουσείων, Αρχείων και Βιβλιοθηκών), της Τοπικής Κοινότητας Σταγιατών και των συλλόγων - φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 η 14η Γιορτή Λουκάνικου στις Σταγιάτες.