Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Δέσμευση του Υπουργού ΠΕΚΑ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου

Σημαντικά θέματα χωροταξικού, πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που συνδέονται άμεσα με τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Βόλου και την ποιότητα ζωής των πολιτών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευ. Λιβιεράτο, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Ν.Μόσχο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδίου Πόλης Γ. Πολυμενίδη.

Σχόλιο για την ανεξαρτητοποίηση Ν. Χαυτούρα

Σχετικά με την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Ν.Χαυτούρα, συνεργάτες του Δημάρχου Βόλου έκαναν το ακόλουθο σχόλιο: «Ο κ. Χαυτούρας βρήκε επιτέλους τρόπο να δηλώσει την πολιτική του ύπαρξη. Το κατάπτυστο, ανυπόγραφο κείμενο που κατέθεσε, χαρακτηρίζει το ήθος, τη σοβαρότητα και το επίπεδο του ιδίου και του όποιου συντάκτη του».

Με όραμα και σχέδιο για το μέλλον το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Βόλου

Τo σχέδιο Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Βόλου, το οποίο αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό και βρίσκεται σε τελική φάση επεξεργασίας, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Με το Επιχειρησιακό Σχέδιο καθορίζονται οι στρατηγικοί στόχοι, οι προτεραιότητες της τοπικής ανάπτυξης, καθώς και η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, με παράλληλη εξειδίκευση των δράσεων της τριετίας για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Νέα παρέμβαση του Δήμου Βόλου για το Γηροκομείο

Την παρέμβαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ν.Παναγιωτόπουλου, για την επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς το Γηροκομείο Βόλου με τα οφειλόμενα ποσά από τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητεί με επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς. Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμος Βόλου απευθύνεται στο αρμόδιο Υπουργείο αξιώνοντας την επίλυση του προβλήματος προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Ιουλίου τα «Θεοφίλεια» 2012

Με τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» από τη θεατρική ομάδα «ΘΡΥΑΛΙΔΑ» ξεκινούν στις 30 Ιουλίου 2012 οι εκδηλώσεις «Θεοφίλεια 2012» στον Άγιο Ονούφριο. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, όπου θα δοθεί και η συνέχεια του προγράμματος, την 1η Αυγούστου, με το Θανάση Δραγάνη και τους συνεργάτες του σε μία λαϊκή μουσική βραδιά. Τα «Θεοφίλεια», ο θεσμός που μετρά πλέον 20 χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της περιοχής του πρώην Δήμου Ιωλκού, ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του πρώην Δήμου και συνεχίζουν την πορεία τους στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Ο «Καραγκιόζης Γιατρός» στην Πλατεία του Αγίου Βλασίου

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου, οι οποίες πραγματοποιούνται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες και τους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην κάθε περιοχή. Με λαϊκά πανηγύρια, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, ο Δήμος Βόλου φροντίζει για την ψυχαγωγία των δημοτών από άκρη σε άκρη του ενιαίου Δήμου.