Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επί τάπητος τα προβλήματα σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου

Οι ανάγκες σχολικής στέγης και το πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών των διδακτηρίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξετάστηκαν σε σημερινή σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Ν.Οικονόμου, Απ. Παντσά και Φ.Λαμπρινίδη, της Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σ. Μπαρτζιώκα, του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας Γ. Παπαϊωάννου και του Προϊσταμένου του Τμήματος Συντηρήσεων Δήμου Βόλου Δ.Φαλαγγάρη.

Εκδηλώσεις για την επέτειο Ολοκαυτώματος της Ν.Αγχιάλου

Εκδηλώσεις μνήμης για την 106η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου από τους Βούλγαρους, στις 30 Ιουλίου του 1906, που σηματοδότησε τη δημιουργία της σημερινής Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουλίου ο Δήμος Βόλου και η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, στις 10.00 π.μ., στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων, στην κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από φορείς της περιοχής, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, με μαέστρο τον κ. Γ. Διαμαντόπουλο.

Στη διάθεση των πολιτών Κυριακή και Δευτέρα κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Βόλου

Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή την ερχόμενη Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, λαμβάνει ο Δήμος Βόλου. Συγκεκριμένα, τις ημέρες αυτές θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, τα κεντρικά  ΚΑΠΗ  Βόλου και Ν. Ιωνίας, όπως και οι κλιματιζόμενες αίθουσες δομών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, όπου μπορούν να κατευθύνονται οι πολίτες για να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:
-ΚΑΠΗ Βόλου, Αλεξάνδρας – Βασσάνη, τηλ. 24210-37683
-ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας, Καισαρείας με Ευφραιμίδου, τηλ. 24210- 84337

Άριστης ποιότητας τα νερά κολύμβησης στο Δήμο Βόλου

Άφοβα μπορούν να κολυμπούν στις παραλίες του Δήμου Βόλου οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων αναλύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης του ΥΠΕΚΑ, τα  νερά κρίνονται κατάλληλα και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας.