Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Οι Δήμοι οδηγούνται πλέον σε κατάρρευση

«Έχουμε πλέον υπερβεί το όριο του συναγερμού και οι Δήμοι οδηγούνται σε κατάρρευση. Είναι επιτακτική ανάγκη η ΚΕΔΕ να λάβει δραστικές αποφάσεις, πριν καταρρεύσει, μαζί με τους Δήμους, και κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, αλλά και η μόνη ορατή προοπτική για την αναθέρμανση των τοπικών οικονομιών». Το μήνυμα αυτό απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τη χθεσινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ε.Στυλιανίδη, σύμφωνα με την οποία επέρχεται νέα δραματική περικοπή στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του Αυγούστου, της τάξης του 30% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ξεκινάει από Δευτέρα το παζάρι του Βόλου

Ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Αυγούστου το καθιερωμένο παζάρι του Βόλου, στην περιοχή Κάκαβος», το οποίο θα λειτουργήσει βάσει συγκεκριμένων κανόνων που διασφαλίζουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Η έναρξη του παζαριού θα γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ενώ η αυλαία θα πέσει την επόμενη Δευτέρα 13 Αυγούστου. Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ. Ν.Οικονόμου, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της παρούσας Δημοτικής Αρχής να επεξεργαστεί και να φέρει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κανονιστική Απόφαση για τη λειτουργία του παζαριού, τονίζοντας ότι προηγήθηκε πολύμηνη και σοβαρή προσπάθεια η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στον Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησε σήμερα, επ’ ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Απ. Αλαμάνας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Βόλου Κ. Λαγό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών.

Επιμένει ο Δήμος Βόλου στη σοβαρή διερεύνηση της διακίνησης επικίνδυνων αποβλήτων από το λιμάνι

Άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, όσο και του Τελωνείου Βόλου, στα έγγραφα του Δήμου Βόλου σχετικά με τη διακίνηση επικίνδυνων φορτίων από και προς το λιμάνι. Ωστόσο οι απαντήσεις δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ικανοποιητικές, αφού οι δυο φορείς περιορίζονται, η μεν Ε.Ε.Α.Ε. στο πρόσφατο περιστατικό εντοπισμού ραδιενεργού φορτίου σε πλοίο, το δε Τελωνείο στην περιγραφή μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας ελέγχου που ισχύει σήμερα.

Απάντηση Ν.Στόϊκου για το έργο αποχέτευσης της Αγριάς

Σχετικά με επιστολή του τέως Δημάρχου Αγριάς κ. Θ.Παπαευθυμίου στον τοπικό Τύπο, για το έργο αποχέτευσης της Αγριάς, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας κ. Νίκος Στόϊκος, επισημαίνει τα ακόλουθα: Με έκπληξη διάβασα την επιστολή του κ. Θωμά Παπαευθυμίου στο σημερινό τοπικό τύπο.Επιτέλους, μετά από 20 μήνες βγήκε από την κρυψώνα του, αφού όλο αυτό το διάστημα επέλεξε την ένοχη σιωπή, μη αισθανόμενος την ανάγκη να πει κάτι για όλα αυτά που άφησε πίσω του.