Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ο Άγ. Λαυρέντιος οικισμός - πρότυπο στην επεξεργασία λυμάτων

Με καθολική συναίνεση των κατοίκων του χωριού, η ΔΕΥΑΜΒ προχωρά πλέον στην πιλοτική εφαρμογή εξειδικευμένης τεχνολογίας συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων στον Άγιο Λαυρέντιο.   Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο αποκεντρωμένης διαχείρισης των οικιακών υγρών αποβλήτων, που μπορεί να εφαρμοστεί στους μικρούς ορεινούς οικισμούς, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τη σχετική κοινοτική οδηγία και έχει εξασφαλισμένη τη συναίνεση οικολογικών κινήσεων και οργανώσεων.

Το παζάρι του Βόλου στο πέρασμα του χρόνου

Το παζάρι του Βόλου, το οποίο ανοίγει και πάλι τις πύλες του τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 6 Αυγούστου, αποτελεί ένας από τους πιο μακροχρόνιους και δημοφιλείς θεσμούς της περιοχής. Στην πολυκύμαντη ιστορική διαδρομή του, παρά τις διαφορετικές τάσεις, απόψεις και προβληματισμούς που καταγράφηκαν, δεν έχασε την αίγλη του και, ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες.  

Αύριο Δευτέρα στο Δημαρχείο Βόλου το 4ο Συνέδριο του «Κοινού των Μαγνήτων»

Ο Δήμος Βόλου και το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων, «Κοινόν των Μαγνήτων» οργανώνουν από κοινού το 4ο Συνέδριο του «Κοινού των Μαγνήτων με θέμα «Η συμβολή των Απoδήμων Μαγνήτων στις Ενεργειακές και Τουριστικές Προκλήσεις του Δήμου Βόλου», αύριο Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Οι εργασίες του Συνεδρίου που θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί, περιλαμβάνουν δυο επιμέρους θεματικές ενότητες: «Ενεργειακά ζητήματα του Δήμου Βόλου» η πρώτη  και «Πολιτισμός και Τουρισμός: Δύο έννοιες αλληλένδετες στην υπηρεσία της ανάπτυξης» η δεύτερη.