Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες για το παζάρι

Στην Εισαγγελία παραπέμπει ο Δήμος Βόλου το θέμα των καταγγελιών για το παζάρι, που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα αυτών και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ. Ν. Οικονόμου, ζήτησε σήμερα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να προωθηθεί άμεσα η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της τελευταίας έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τη χορήγηση αδειών συμμετοχής για τις θέσεις της Εμποροπανήγυρης, προκειμένου να σταλούν στον Εισαγγελέα για τη διερεύνηση των καταγγελιών που έγιναν από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Γ.Σπηλιόπουλο.

Νέος Κανονισμός Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου Κανονισμού Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ (ΠΔ 177/1987), η νέα ΔΕΥΑΜΒ του ενιαίου Δήμου Βόλου, ως αμιγής, πλέον, Δημοτική Επιχείρηση θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο σύγχρονο Κανονισμό Αποχέτευσης. Ο Κανονισμός αυτός θα περιλαμβάνει τους όρους λειτουργίας και χρήσης του δικτύου αποχέτευσης των ακαθάρτων οικιακής χρήσης και των ομβρίων της περιοχής αρμοδιότητας της (ΔΕΥΑΜΒ) ενώ αναπόσπαστο τμήμα του θα αποτελεί ο Ειδικός Κανονισμός που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις για την παροχέτευση στα δίκτυα αποχέτευσης των αποβλήτων που προέρχονται από βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ΧΥΤΑ, νοσοκομεία, κλινικές, συνεργεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, πλυντήρια αυτοκινήτων, χώρους εστίασης δηλαδή κάθε δραστηριότητας η νόμιμη λειτουργία της οποίας, υπόκειται σε περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη στον Στ. Παπαχρήστο

Τα συγχαρητήριά του στον παγκόσμιο πρωταθλητή του ΟΕΑ-ΝΑΒ Στέργιο Παπαχρήστο για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζοντας σε δήλωσή του τα ακόλουθα: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Βολιώτη κωπηλάτη Στέργιο Παπαχρήστο και τα υπόλοιπα μέλη του ελληνικού πληρώματος στην τετράκωπο ανδρών, για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη στην ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου

Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου για την άνοδό της στη Β΄ Εθνική κατηγορία, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζοντας χαρακτηριστικά σε δήλωσή του: «Η πόλη μας γιορτάζει μία ακόμη σπουδαία αθλητική επιτυχία κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Η ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου κατέκτησε επάξια την άνοδό της στη Β΄ Εθνική κατηγορία, δίνοντας συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες της Νίκης στο ποδόσφαιρο (άνοδος στη Β΄ Εθνική) και στο μπάσκετ (άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία).

Αποτελέσματα ελέγχων για το παράνομο εμπόριο

Συνεχίστηκαν εντατικά και τον Ιούλιο οι έλεγχοι για το παράνομο εμπόριο, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στις λαϊκές αγορές, από μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της Λιμενικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. Στα κλιμάκια μηνός Ιουλίου δεν συμμετείχε το Σ.Δ.Ο.Ε. Τα συνεργεία ελέγχου σάρωσαν τα σημεία όπου δραστηριοποιούνται οι παράνομοι μικροπωλητές, στο πλαίσιο της κοινής απόφασης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου. 

Μέτρα για τον καύσωνα από το Δήμο Βόλου

Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τον νέο καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσει στην περιοχή από αύριο Τρίτη 7 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 9 Αυγούστου, λαμβάνει ο Δήμος Βόλου. Συγκεκριμένα, τις ημέρες αυτές θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, τα κεντρικά  ΚΑΠΗ Βόλου και Ν. Ιωνίας, όπως και οι κλιματιζόμενες αίθουσες δομών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, όπου μπορούν να κατευθύνονται οι πολίτες για να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Χαιρετισμός Δημάρχου στo 4ο Συνέδριο του "Κοινού των Μαγνήτων"

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων, «Κοινόν των Μαγνήτων», με θέμα «Η συμβολή των Απoδήμων Μαγνήτων στις Ενεργειακές και Τουριστικές Προκλήσεις του Δήμου Βόλου», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε τα ακόλουθα: "Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας υποδεχόμαστε  και φέτος στην αγαπημένη μας πόλη μας και στο Δημαρχείο, με την ευκαιρία του 4ου Συνεδρίου του Κοινού των Μαγνήτων. Ο Δήμος Βόλου, αναγνωρίζοντας το πλούσιο έργο και τη μεγάλη προσφορά σας, με χαρά συμμετέχει ως συνδιοργανωτής και στο φετινό Συνέδριο, που έχει ως θέμα «Η συμβολή των Αποδήμων Μαγνήτων στις Ενεργειακές και Τουριστικές Προκλήσεις του Δήμου Βόλου», ένα θέμα μείζονος σημασίας για το Δήμο μας.

"Οι Δήμοι οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση" - Άρθρο του Πάνου Τρ.Σκοτινιώτη, Δημάρχου Βόλου, στην ιστοσελίδα eklogika.gr

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) που θα κατανεμηθούν στους Δήμους της χώρας τον τρέχοντα μήνα ανέρχονται σε 96 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο μήνα  ήταν 135 εκατ. ευρώ. Το 2011 ανέρχονταν, μηνιαίως, σε 168 εκατ. ευρώ. Και το 2009, σε 215 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Για να ολοκληρωθεί η εικόνα, σημειώνουμε ότι  μέχρι σήμερα, το 2012, δεν έχει αποδοθεί στους Δήμους ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ, τον μικρό δηλαδή επενδυτικό πόρο που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας (συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων, διδακτηρίων κλπ).