Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αυξήθηκαν τα ηχητικά φανάρια για τους τυφλούς στο Βόλο

Σε επέκταση του συστήματος ηχητικών φαναριών για τους τυφλούς, σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης, προχώρησε ο Δήμος Βόλου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 18 νέες συσκευές, ανεβάζοντας στις 60 το συνολικό αριθμό των ηχητικών διατάξεων που λειτουργούν πλέον στο Δήμο Βόλου. Η επιλογή των σημείων έγινε σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν.Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», προκειμένου να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι κόμβοι σηματοδότησης τους οποίους χρησιμοποιούν τα μέλη του Σωματείου.

Δημοφιλείς και ντόπιοι καλλιτέχνες στη Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου

Ο Δήμος Βόλου - Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου και ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και τους συλλόγους της περιοχής, διοργανώνουν από τις 16 ως τις 19 Αυγούστου την Γιορτή Κρασιού 2012, σ΄ έναν όμορφο χώρο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου. Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου αποτελεί θεσμό για την περιοχή, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Από τότε μέχρι σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει πλήθος επισκεπτών από το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή.

Διήμερος εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στη Μακρινίτσα

Ένα από τα πιο φημισμένα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου στην περιοχή, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου – Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας, θα ξεκινήσουν την παραμονή της γιορτής και θα κορυφωθούν το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου με τη λήξη του παραδοσιακού πανηγυριού. Ο διήμερος εορτασμός αποτελεί σημείο αναφοράς για την κοινωνική ζωή του χωριού, καθώς το πανηγύρι αποτελεί αφορμή συνάντησης των ντόπιων που ζουν σε άλλες περιοχές και πάντα επιστρέφουν το Δεκαπενταύγουστο για να γιορτάσουν με τους δικούς τους ανθρώπους στο χωριό.