Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Προχωρά η έγκριση του master plan του λιμανιού χωρίς τη χωροθέτηση της μαρίνας στο «κορδόνι»

Σημαντικές ανακοινώσεις για τα εκκρεμή θέματα του λιμανιού έκανε σήμερα από το Βόλο ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Κώστας Μουτζούρης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΒ με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη και του Προέδρου του Οργανισμού Γ.Πρίγκου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Δήμου Βόλου οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ.Δερβένης και Η.Ξηρακιάς.

Κλίμα αισιοδοξίας στην Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων

Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας οι προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στο Βόλο 12-16 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Απελευθερώθηκε μετά από 7 χρόνια καταπατημένη δημοτική έκταση στην Ιωλκό

Εργολαβικό συνεργείο υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρινίτσας κ. Γιάννη Γκουντέλια, προέβη σήμερα το πρωϊ στην καθαίρεση τσιμεντένιας περίφραξης και απελευθέρωσε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και ρέμα, εκτάσεως 1.179,19 τ.μ. που είχαν καταπατηθεί πριν από 7 χρόνια.

Τοποθετούνται κιγκλιδώματα στις όχθες του Αναύρου

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου το πρακτικό του Δημόσιου Διαγωνισμού για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στις όχθες του Αναύρου. Τα κιγκλιδώματα είχαν αποξηλωθεί από τις όχθες του Κραυσίδωνα κατά την εκτέλεση του έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης του χειμάρρου το οποίο εκτέλεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα κιγκλιδώματα είχε ζητηθεί από το Δήμο Βόλου να διαφυλαχθούν  έως ότου αξιοποιηθούν με τον καταλληλότερο τρόπο, με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση μιας επιπλέον δαπάνης.