Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ισχυρή η παρουσία του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη

Με την ομάδα της Ρωσίας να σαρώνει τα χρυσά μετάλλια και την πόλη του Βόλου να φέρνει με απόλυτη επιτυχία εις πέρας τη διοργάνωση ενός ακόμη κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για νέες, μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, έπεσε η αυλαία του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, την Κυριακή το βράδυ, στο κατάμεστο Κολυμβητήριο του Βόλου.

Αφιέρωμα του Δήμου Βόλου στα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης

Την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία Ευαγγελίστριας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μουσείων, Αρχείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, παρουσιάζει μια παραγωγή - αφιέρωμα στα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό των Μικρασιατών Ελλήνων. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει λόγο, μουσική, δρώμενα και πλούσιο οτπικοακουστικό υλικό τόσο για τη ζωή των Ελλήνων στη Σμύρνη, όσο και τον ερχομό τους και τη ζωή τους στη νέα πατρίδα.

Προωθείται η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στις συνοικίες Αγίας Παρασκευής και Καραγάτς

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου το διορθωμένο πρακτικό του δημόσιου διαγωνισμού για το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Βόλου Ο.Τ.3058 περιοχή Αγ. Παρασκευή &  Ο.Τ.1424-1444 περιοχή  Καραγάτς». Η Οικονομική Επιτροπή επανεξέτασε το θέμα, καθώς εν τω μεταξύ είχε υποβληθεί σειρά ενστάσεων επί του διαγωνισμού, και επικύρωσε το αποτέλεσμά του. Όπως είναι γνωστό το έργο χρηματοδοτείται από τους πόρους του Επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013 του ΕΣΠΑ, είναι συνολικού προϋπολογισμού 620.000,00€ και η δαπάνη μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στο ποσό των 570.400,00€, η ολοκλήρωση του δε προβλέπεται σύμφωνα με τη σύμβαση εντός 12 μήνου από την ημέρα της υπογραφής της.