Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Με ποδήλατο …αντί για αυτοκίνητο οι μετακινήσεις το Σάββατο στο Βόλο

O Βόλος, μαζί με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες 1811 ευρωπαϊκές πόλεις, συμμετέχει στην φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2012. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11.00 το πρωί, με σημείο συνάντησης το Ηρώο της Παραλίας του Βόλου θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα 8 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος δράσεων "στην πόλη μου χωρίς αυτοκίνητο" που διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και τη νέα Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας, του Σ.Ε.Σ. και των ποδηλατικών ομίλων και οργανώσεων της πόλης.

Επιμένει η κυβέρνηση στη συγχώνευση του Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.

Επιμένει η κυβέρνηση στη συγχώνευση του Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ. με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, όπως προκύπτει από την έγγραφη απάντηση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Βασίλη Μάγκλαρη, σε κοινό υπόμνημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των Δημάρχων  Βόλου,  Καρδίτσας,  Λαρισαίων και Τρικκαίων. Παρέχονται, ωστόσο, διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεξαγωγή ερευνών από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας, και παράλληλα ότι δεν θα θιγεί κανένα από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Παλιά ιστορικά αυτοκίνητα στο Βόλο και το Πήλιο

Η ΦΙΛΠΑ, συνεχίζοντας μια παράδοση 41 χρόνων διοργανώνει στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου το «41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ». Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από εξήντα πληρώματα, από Ελλάδα, Κύπρο, Κεντρική Ευρώπη και Τουρκία, με παλαιά ιστορικά αυτοκίνητα, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι 85 ετών, τα οποία διαθέτουν διεθνές πιστοποιητικό γνησιότητας! Το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ» έχει διεθνή φήμη, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου και χαίρει εκτιμήσεως στους πανευρωπαϊκούς κύκλους φίλων και συλλεκτών ιστορικών οχημάτων.