Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωντάνεψαν οι μνήμες των προσφύγων

«Πλημμύρισε» από κόσμο και μνήμες η Πλατεία Ευαγγελιστρίας το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή την εκδήλωση του Δήμου Βόλου για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Εκατοντάδες κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, αλλά και από άλλες περιοχές του ενιαίου Δήμου, μικρασιατικής καταγωγής και όχι μόνο, κατέκλυσαν τον χώρο της πλατείας για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση υπό τον τίτλο «Ιωνία 1922 – Ν. Ιωνία 2012: Μνήμες Προσφύγων».

Μειωμένα τα δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο και στη Σχολή Χορού του Δήμου Βόλου

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των διδάκτρων που ξεκινούν από 5% και ανέρχονται σε μερικές περιπτώσεις έως και 50%, όπως και μειώσεις σε πολλές κατηγορίες ωφελουμένων, θα ισχύσουν τη φετινή περίοδο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και στη Δημοτική Σχολή Χορού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) του Δήμου Βόλου.

Παρέμβαση του Δήμου Βόλου για το Ορφανοτροφείο

Την ανάγκη να ικανοποιηθούν των δίκαια αιτήματα του Ιδρύματος «Ορφανοτροφείο Βόλου», όπως αυτά διατυπώνονται σε σχετικό υπόμνημα της διοίκησης του Ιδρύματος, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ. Παντσάς, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου στηρίζει τα αιτήματα καθώς αποτελούν ζωτικής σημασίας προϋποθέσεις για την επιβίωση του Ιδρύματος.

Εργασίες κατασκευών και συντηρήσεων σε περιφερειακά κοιμητήρια του Δήμου Βόλου

Εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (24.9.12) οι μελέτες για τη συντήρηση των κοιμητηρίων σε τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Αισωνίας, της Ιωλκού και της Πορταριάς. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 14.000€ και θα εκτελεστεί με εργολαβία και με απευθείας ανάθεση, έπειτα από κατάθεση προσφορών και σχετική δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου.