Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αξιοποιείται δημοτικό κτίριο για τη στέγαση Νηπιαγωγείου

Σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Μαγνησίας, δίπλα από τα γραφεία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, θα μεταφερθεί το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο στεγάζεται σήμερα σε ακατάλληλο μισθωμένο κτίριο. Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, τονίζοντας ότι η λύση αυτή αποφασίστηκε ως η προσφορότερη, παρά τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν για τη στέγαση δημοτικών υπηρεσιών.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού του Βελγίου

Ως απόλυτα θετικά, για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, αξιολογεί ο Δήμος Βόλου τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου κ. Χρήστου Δουλκερίδη, ο οποίος αναχώρησε σήμερα από το Βόλο εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τον ενθουσιασμό του για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Μαθητές του 3ου Λυκείου ετοιμάζουν τουριστικό οδηγό του Βόλου

Πρωτοποριακή πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Βόλου οι οποίοι, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εργασίας, επεξεργάζονται τη δημιουργία τουριστικού οδηγού, που θα ενταχθεί στο υλικό προβολής του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Λυκείου Βόλου, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους – υπεύθυνη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα Μαρία Παπαζήση, επισκέφθηκαν το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης όπου ενημερώθηκαν για την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής του Δήμου Βόλου με σκοπό την οργάνωση και δημιουργία τουριστικού οδηγού.