Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Βόλου με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στη λειτουργία της νεοσύστατης Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, προκειμένου ο Δήμος να παρέμβει ενεργά στον τομέα της πραγματικής οικονομίας, σε μια εποχή όπου η τοπική οικονομία δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τα επιτελικά στελέχη της Διεύθυνσης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Π.Πελεκάνου και της Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Σ.Μπαρτζιώκα.

Επιτυχής η λειτουργία του αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων στην περιοχή Παλαιών

Απόλυτα ικανοποιημένα είναι τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου από την απόδοση του νέου αντλιοστασίου απορροής των ομβρίων υδάτων επί των οδών Ελασσόνος και Βότση, στη συνοικία των Παλαιών, το οποίο για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα σε συνθήκες ραγδαίας και πρωτοφανούς εντάσεως βροχόπτωσης, λειτούργησε με αποτελεσματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη σφοδρή νεροποντή το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν υπήρξε ούτε καν στιγμιαία ανύψωση της στάθμης των υδάτων, σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρημένη κατά το παρελθόν όπως αυτή του Παλαιού Λιμεναρχείου, ενώ τα όποια μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν οφείλονταν αποκλειστικά στην απορροφητικότητα των επιφανειακών φρεατίων.

Δήμος Βόλου: Συντονισμένες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας

Οι προτεραιότητες για την επίλυση προβλημάτων στους τομείς της καθημερινότητας, ενόψει και της εορταστικής περιόδου, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Έργου που πρόσφατα ορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη για τον καλύτερο συντονισμό στους τομείς Καθαριότητας, Συντηρήσεων, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου, σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλου, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Έκκληση στους πολίτες του Βόλου να μη βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους

Πρόβλημα στην αποκομιδή απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης προκαλούν οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ, καθώς οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου προανήγγειλαν απόχή από την εργασία τους το τριήμερο Σάββατο 3, Κυριακή 3 και Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. Η Υπηρεσία θα λειτουργήσει τις ημέρες των κινητοποιήσεων με προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή απορριμμάτων μόνο από το Νοσοκομείο, τις Κλινικές, το Ορφανοτροφείο Βόλου και τα καταστήματα εστίασης.

«Ανάσα» στην αντιμετώπιση των αναγκών συντήρησης

Στη μάχη της καθημερινότητας έχουν ριχθεί από την αρχή της εβδομάδας οι προσληφθέντες με το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν ζωτικά κενά σε καίριους τομείς του δημοτικού έργου. Σύμβαση εργασίας υπέγραψαν συνολικά 321 άτομα, τα οποία ενίσχυσαν το δυναμικό των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Πρασίνου, των Κοινωνικών υπηρεσιών και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Συνάντηση μαθητών με τον Δήμαρχο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί μαθητές της τρίτης τάξης του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, για να του παρουσιάσουν τα έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν με θέμα τη σημερινή 131η επέτειο από την απελευθέρωση του Βόλου από τους Τούρκους και την ενσωμάτωση της περιοχής στο ελληνικό κράτος (1881-2012).