Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στο Βόλο το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού για την καταστροφή της Σμύρνης

Ενενήντα χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, η εξαιρετική  ταινία-ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού, με τίτλο «Σμύρνη-Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτης πόλης 1900 -1922», που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχεται και στο Βόλο. Οι προβολές του ντοκιμαντέρ εντάσσονται  στον κύκλο του αφιερώματος για τη Σμύρνη, που προγραμματίστηκε φέτος από το Δήμο Βόλου. Αρχίζουν από αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟ και θα διαρκέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Νέα στέγη για δυο Νηπιαγωγεία σε Νέα Ιωνία και Αγριά

Σε καινούργια, σύγχρονα διδακτήρια, θα μεταστεγαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, καθώς υπογράφηκε σήμερα η πράξη διοικητικής παραλαβής των δυο κτιρίων από στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζιώκα και τις Διευθύντριες των δυο σχολικών μονάδων, παρουσία των τοπικών Αντιδημάρχων Γ.Καουνά και Ν.Στόϊκου αντίστοιχα, καθώς και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Παπαϊωάννου.

Διακοπή της υδροδότησης στον Άγιο Γεώργιο Ιωλκού

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις πρωινές ώρες σήμερα το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, σημειώθηκε απότομη άνοδος της υδροφορίας των πηγών Κουκουράβας, η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλη θολότητα του νερού. Για την αποφυγή διοχέτευσης θολού νερού στο δίκτυο ύδρευσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκτροπή των πηγαίων νερών της Κουκουράβας. Η εκτροπή αυτή οδήγησε σε ολιγόωρη διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Ιωλκού, η οποία εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί γύρω στις 8 το βράδυ.