Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Επιτελική Διοίκηση – Αποκέντρωση – Αυτοδιοίκηση: Όροι και όρια για την αναθεμελίωση του διοικητικού συστήματος - Εισήγηση Π.Σκοτινιώτη, Δημάρχου Βόλου

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα: Γιατί λοιπόν αναθεμελίωση του διοικητικού συστήματος; Η αναγκαιότητά της θεμελιώνεται στην παραδοχή ότι στη ρίζα του κακού που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας δεν βρίσκεται μόνο η οικονομία, όσο, ίσως και πρωτίστως, η  αδυναμία του διοικητικού συστήματος και ευρύτερα του συστήματος διακυβέρνησης να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αποτελεσματικά δημόσιες πολιτικές. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, συνεπώς, για τη ριζική ανασύνταξη του κράτους, αποτελούν απάντηση στην πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Η προβληματική δομή και η ραγδαία επιδείνωση της λειτουργίας του κράτους τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, υπήρξε βασικός παράγοντας για τη γιγάντωση του δημοσιονομικού προβλήματος και σοβαρό εμπόδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής συνοχής.

Σεμινάριο για την ασφαλή πλοήγηση και εξάρτηση των εφήβων από το Διαδίκτυο

Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βόλου (ΤΟΣΠΠΑ) σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Αριάδνη» του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Ασφαλή Πλοήγηση και εξάρτηση των εφήβων από το Διαδίκτυο». Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για γονείς και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για την βελτίωση των γνώσεων τους στο συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να βοηθηθούν στην κατανόηση της συμπεριφοράς των εφήβων σε σχέση με το διαδίκτυο καθώς επίσης και σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης.