Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Μιας Πεντάρας Νιάτα» από 14 Δεκεμβρίου στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Με ένα έργο επίκαιρο – αν και η συγγραφή του πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του ’60 – ξεκινάει τη νέα θεατρική του περίοδο το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Την μεγάλη θεατρική και κινηματογραφική επιτυχία «Μιας πεντάρας Νιάτα» των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη  επέλεξαν τα στελέχη της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου προκειμένου να «μιλήσουν» θεατρικά για τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του σύγχρονου Έλληνα. Η παράσταση ρέπει προς μια γλυκιά, ρετρό ανάμνηση, μεταφέρει τον θεατή σε μία άλλη πιο αθώα εποχή. Όχι ότι και τότε που γράφτηκε το έργο, η εποχή εκείνη ήταν ήρεμη. Κάθε άλλο.

Προσωρινή φιλοξενία αστέγων στο Β’ ΚΑΠΗ Βόλου

Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας» και την «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης» Βόλου, επιχειρεί και φέτος μία συντονισμένη προσπάθεια για την προστασία των ατόμων που στερούνται κατοικίας από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (πτώση της θερμοκρασίας), που έχει προβλέψει η Ε.Μ.Υ για τις επόμενες ημέρες. 

Εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της Δράκειας

Εξήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα εκτέλεσης των 118 Δρακειωτών από γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 18 Δεκεμβρίου 1943, και ο Δήμος Βόλου διοργανώνει επετειακή εκδήλωση μνήμης την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: