Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου στο ΥΠΕΚΑ για έργο της ΔΕΥΑΜΒ και Ρυθμιστικό Σχέδιο

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Αλεξιάδη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, για δυο εξαιρετικής σημασίας θέματα της πόλης, το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού περιορισμού των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ Βόλου», το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ,  και το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου. 

Π.Σκοτινιώτης: Να προχωρήσει άμεσα η απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο Δήμο Βόλου

Σε δήλωσή του για το θέμα που ανέκυψε με την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: "Το πρόβλημα που δημιουργείται μετά την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. να ανακαλέσει την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένος, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα που επανειλημμένα η Δημοτική Αρχή έχει θέσει υπόψη των αρμοδίων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, για άμεση παραχώρηση στο Δήμο Βόλου της χερσαίας ζώνης λιμένα, στην οποία το λιμάνι ούτε ασκεί ούτε και πρόκειται να ασκήσει ποτέ οποιαδήποτε δραστηριότητα, με οποιοδήποτε καθεστώς κι αν λειτουργήσει.

Απάντηση Φ.Λαμπρινίδη σε όσους επαναφέρουν μύθους ανισότιμης αντιμετώπισης της Νέας Ιωνίας

Με αφορμή τοποθετήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης στην  τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κατά τη συζήτηση του θέματος για την έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Τεχνικού Προγράμματος 2013, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης αναφέρει σε δήλωσή του τα ακόλουθα: «Με αφορμή τα προβλήματα αποκομιδής των απορριμμάτων που προέκυψαν στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας ως συνέπεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και τα προβλήματα από τις κλοπές στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, ορισμένες φωνές αντιπολίτευσης βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να επαναφέρουν μύθους περί ανισότιμης αντιμετώπισης της Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου.

Ολοκληρώνεται έως την Άνοιξη του 2013 το έργο του Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Προωθείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς το έργο αποπεράτωσης της αίθουσας Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από το καλοκαίρι οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες εκτιμάται ότι έως την Άνοιξη του 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να αποδοθεί η υποδομή στην πόλη και τους κατοίκους της. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αναμένεται να καλύψει το κενό που υπάρχει σήμερα στο Δήμο Βόλου, όσον αφορά τη λειτουργία ενός σύγχρονου κλειστού χώρου για τη φιλοξενία θεατρικών και γενικότερα πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες στην πλατεία Πανεπιστημίου

Τη δική τους ξεχωριστή «πινελιά» στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, πρόκειται να βάλουν οι σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου και συγκεκριμένα των τμημάτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος» και «Ειδικός Ενδυματολογίας και Σχεδίασης Μόδας», την Παρασκευή 21/12, το Σάββατο 22/12 και την Κυριακή 23/12, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στην πλατεία Πανεπιστημίου.