Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παραδόθηκε σε χρήση το διδακτήριο – κόσμημα του Δημοτικού σχολείου Άλλης Μεριάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και πλήθος κόσμου, η τελετή εγκαινίων του νεόδμητου διδακτηρίου στην Άλλη Μεριά, στο οποίο εδώ και λίγες μέρες στεγάζεται το 2ο Δημοτικό σχολείο Πορταριάς (Άλλης Μεριάς). Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Δήμος Βόλου βράβευσε το σχολείο για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία που επιδεικνύει μέσα από ποικίλες δράσεις, κάνοντας λόγο για ένα σχολείο πρότυπο στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.
Εκφράζοντας την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τη δυνατότητα που της παρέχεται να εγκαινιάσει ένα ακόμη καινούργιο διδακτήριο, ένα διδακτήριο – κόσμημα όπως είπε, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό σχολείο. «Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε απλώς ένα ακόμη καινούργιο διδακτήριο. Εγκαινιάζουμε το διδακτήριο ενός σχολείου που μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο του σχολείου της νέας Ελλάδας που φιλοδοξούμε να υπάρξει μετά την κρίση. Ένα σχολείο καινοτομικό, που δεν εξαντλείται μόνο στην παραγωγή του εκπαιδευτικού έργου, αλλά αναπτύσσει εξαιρετικά σημαντικές πρωτοβουλίες στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και του περιβάλλοντος», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου.
Υπενθυμίζοντας ότι τα παιδιά του Σχολείου Άλλης Μεριάς, μεταξύ πολλών άλλων πρωτοβουλιών, συγκέντρωσαν 250.000 καπάκια τα οποία έστειλαν στην Ένωση Παραπληγικών Κεντρικής Ελλάδας και εξασφαλίστηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για κάποιον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη, ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στην άρτια ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο όπου καταγράφεται η πλούσια και πολύπλευρη δράση του σχολείου. Την ιστοσελίδα αυτή, όπως είπε, θα ζήλευαν μεγάλοι φορείς που έχουν τεράστια οικονομικά μέσα στη διάθεσή τους.
«Πραγματικά, το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς διαφημίζει το δημόσιο σχολείο και απαντά συντριπτικά σε όλους εκείνους που επιμένουν να το απαξιώνουν συλλήβδην, μη αναγνωρίζοντας το δημιουργικό έργο που επιτελείται σε πολλά σχολεία της περιοχής μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Τέλος, ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι η μελέτη του έργου είχε εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας ύστερα από αίτημα του τέως Δήμου Πορταριάς, η δε υλοποίησή του αποτελεί καρπό της γόνιμης συνεργασίας του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Από την πλευρά του ο κ.Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί, σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, στην τραγικότερη περίοδο του Ελληνισμού, εμείς κάνουμε μια ριζική ανατροπή στη φιλοσοφία της διοίκησης. Περιφέρεια και Δήμος Βόλου γίναμε μια γροθιά, εμπιστευθήκαμε ο ένας τον άλλο, συνεργαζόμαστε άριστα και τα αποτελέσματα φαίνονται. Το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί πραγματικά ένα εξαιρετικό έργο και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκτέλεσή του. Είναι ένα έργο το οποίο θα κληρονομηθεί από γενιά σε γενιά».
Το έργο, συνολικής δαπάνης 852.055,82€ (προϋπολογισμός μελέτης 1.819.160,00€), κατασκευάστηκε με πόρους από το Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», άξονας Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Την εκτέλεση του έργου ανέλαβε η εταιρεία «Κ. Τσολής Α.Ε.».  
Το νέο διώροφο διδακτήριο διαθέτει 2 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, γραφεία εκπαιδευτικών και κοινόχρηστους χώρους. Στον αύλειο χώρο έχουν δημιουργηθεί γήπεδα αθλοπαιδιών, μπάσκετ και βόλλεϋ, καθώς και χώροι πρασίνου. Βρίσκεται σε έκταση 4 στρεμμάτων, εντός της οποίας λειτουργεί επίσης σύγχρονο διθέσιο Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός σταθμός.
Στη σημερινή τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Γ.Καλτσογιάννης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Βόλου Ν.Οικονόμου, Γ.Γκουντέλιας και Χ.Τσαμπάζης, ο Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και πρώην Δήμαρχος Πορταριάς Β.Κοντορίζος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δωροθέα Κολυνδρίνη, Πέτρος Μπατζιάκας και Κώστας Χαλέβας, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ. Κερασία Μπαρτζώκα, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: