Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Η Νέα Αγχίαλος κατέχει στρατηγική θέση στο σχεδιασμό του ενιαίου Δήμου Βόλου

Την κατασκευή δύο νέων πλατειών στη Νέα Αγχίαλο προωθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και σε συνέχεια του σημαντικού έργου που υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις μελέτες για τη διαμόρφωση δυο πλατειών στη Νέα Αγχίαλο, συνολικού προϋπολογισμού 605.000 ευρώ, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση για ένταξη των έργων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε οικιστικά κέντρα του Δήμου». Οι δυο πλατείες θα δημιουργηθούν σε κοινόχρηστους χώρους που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου.

Έτοιμη η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Βόλου

Έτοιμο να «βγει στον αέρα» είναι το νέο portal του Δήμου Βόλου, η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε ριζικό ανασχεδιασμό της σημερινής ιστοσελίδας του Δήμου Βόλου, ενοποιώντας ταυτόχρονα το σύνολο του ηλεκτρονικού υλικού των επιμέρους ιστοσελίδων των πρώην Δήμων, και δημιούργησε μια νέα σύγχρονη διαδικτυακή πύλη εισόδου στις υπηρεσίες του Δήμου, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την επικοινωνία μαζί τους.

Συμπεράσματα σεμιναρίου του Δήμου Βόλου για την εξάρτηση εφήβων από το διαδίκτυο

Από την ηλικία των 11 ετών ξεκινά στην Ελλάδα η χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά. Τα ποσοστά εξάρτησης παρουσιάζουν τάση ανόδου στα  αγόρια, τις μεγαλύτερες ηλικίες και το χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο γονέων. Το 63% των εφήβων επικοινωνεί με αγνώστους on-line, το 9,3% από αυτούς αναφέρει ότι αυτό τους έβλαψε (5,4% του συνολικού δείγματος) και το 45,7% έχει συναντήσει στο φυσικό κόσμο, κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου (28,4% του συνολικού δείγματος). Τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία αποτελούν συμπεράσματα ευρωπαϊκής μελέτης που πραγματοποιήθηκε το 2012 από τον κ. Γιώργο Κορμά, υπεύθυνο για την υλοποίηση του προγράμματος «Αριάδνη» του Πανεπιστημίου Αθηνών, και παρουσιάστηκαν από τον ίδιο κατά τη διάρκεια σεμιναρίου με θέμα «Ασφαλή Πλοήγηση και εξάρτηση των εφήβων από το Διαδίκτυο», που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Βόλο.