Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Να αντιμετωπιστούν τα σφάλματα κατά τον καθορισμό αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού στο Μαλάκι

Το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που έχει προκύψει εξαιτίας σφαλμάτων κατά τη χάραξη αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού στον οικισμό Μαλάκι της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου, θέτει ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Γεώργιο Μαυραγάνη και τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Κ.Γερακούδη. Ο κ.Σκοτινιώτης θέτει υπόψη του Υφυπουργού όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το ιστορικό του θέματος και επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια σφάλματα οδήγησαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων του παραλιακού συγκροτήματος κατοικιών.

Αρχιτεκτονικός φωτισμός θα αναδείξει το Ναό της Ευαγγελίστριας

Την τελική του μορφή αναμένεται να πάρει σύντομα το έργο ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελίστριας με την εγκατάσταση αρχιτεκτονικού φωτισμού για την ανάδειξη του Ιερού Ναού και του περιβάλλοντος χώρου. Με την παρέμβαση αυτή ολοκληρώνεται ουσιαστικά ένα έργο αναβάθμισης της πόλης και ιδιαίτερα της Νέας Ιωνίας, με περιβαλλοντική, κοινωνική και αισθητική διάσταση. Η σύμβαση για την εγκατάσταση του αρχιτεκτονικού φωτισμού υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Αθανασίου Μούτσιου ΕΔΕ», γεγονός που σημαίνει ότι οι σχετικές εργασίες, συνολικής δαπάνης 42.275,00 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Νέες συμβάσεις για έργα οδοποιίας στο πολεοδομικό συγκρότημα

Παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, τόσο των κεντρικών αξόνων όσο και στις συνοικίες της πόλης, προβλέπεται να υλοποιηθούν το επόμενο δωδεκάμηνο. Πρόκειται για εργολαβίες, οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν σήμερα από το Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών. Το έργο της Δημοτικής Ενότητας Βόλου είναι συμβατικής δαπάνης 220.538,14 €, της δε Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας 64.268,05€.