Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εντυπωσιακή η νέα δικτυακή πύλη του Δήμου Βόλου

Η νέα, σύγχρονη και βασισμένη στα διεθνή πρότυπα δικτυακή πύλη του Δήμου Βόλου, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο και από τη Δευτέρα βγαίνει στον «αέρα» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http/: dimosvolos.gr. Πρόκειται για μια άρτια, λειτουργική, ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη πλατφόρμα, που εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες για ενημέρωση και αναζήτηση υπηρεσιών ενός σύγχρονου πολίτη, όσο και διαδικασίες σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του ίδιου του Δήμου.

Ξεκινά η λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στο Βόλο

Η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου από τις αρχές Φεβρουαρίου στην πόλη του Βόλου, σε συνεργασία του Δήμου Βόλου και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από εκπροσώπους των δυο φορέων. Το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγαστεί σε δημοτικό κτίριο (Δίαυλος) και θα υποστηρίζεται εθελοντικά από τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους  συμπολίτες.

Επί τάπητος το σχέδιο νόμου για τον τουρισμό

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο Νόμου «Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις», του οποίου η προθεσμία διαβούλευσης λήγει στις 28.01.2013. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου.