Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου υπόθεση όλων

Με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο – Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας», ο Δήμος Βόλου ξεκινάει συντονισμένη επιχείρηση για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Η εφαρμογή των μέτρων και των ενεργειών θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το κέντρο της πόλης, με στόχο την επέκταση σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα και τις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, με τη συνεργασία των Υπηρεσιών Πολεοδομίας, Καθαριότητας, Εμπορίου, Προσόδων και τη Δημοτική Αστυνομία.

Διδακτήριο – κόσμημα εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην Αγριά

Σε νεόκτιστο, σύγχρονο διδακτήριο, έχει μεταστεγαστεί από τα τέλη του 2012 το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, το οποίο φιλοξενούνταν επί σειρά ετών στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας. Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 παρουσία του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Ηρ.Δρούλια και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ.Παπαϊωάννου.

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για απολογισμό σε οικονομικά, διοίκηση και τεχνικό πρόγραμμα

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του τεχνικού προγράμματος. Θα κληθούν να παραστούν και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δημοτικού Κώδικα. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Βόλου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.