Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ουσιαστική στήριξη του Δημάρχου Βόλου στους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Σε συνέχεια της πλήρους αντίθεσης που  εξέφρασε η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή και της σταθερής στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έδωσε το παρόν σήμερα κατά τη συζήτηση της αίτησης των συγκεκριμένων υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Βόλου, για έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ο κ.Σκοτινιώτης, στην τοποθέτησή του ενώπιον της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου υιοθέτησε ομόφωνα  την εισήγησή του και εξέφρασε την πλήρη αντίθεση στο μέτρο της διαθεσιμότητας, τεκμηριώνοντας και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Ο Δήμος Βόλου στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αμέσως μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση διακοπής του προγράμματος μετά τις 31 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ.Σκοτινιώτη για την κινητοποίηση του Συλλόγου ενόψει της αυριανής πανελλαδικής απεργίας και ζήτησαν τη στήριξη και συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στα αιτήματά τους.

Κεκτημένο για το Δήμο Βόλου η τήρηση της νομιμότητας στους προϋπολογισμούς και τις κοστολογήσεις των έργων

Απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τις κοστολογήσεις και τους προϋπολογισμούς των μελετών και των έργων που υλοποιούνται στο Δήμο Βόλου, δόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με θέμα τον δημόσιο Απολογισμό και ειδικότερα τον Απολογισμό του Τεχνικού Προγράμματος για τη διετία 2011-2012. Ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης ξεκαθάρισε ότι στα θέματα διαχείρισης του δημοτικού χρήματος, η Δημοτική Αρχή τηρεί από την πρώτη στιγμή απαρέγκλιτα και  με αυστηρή προσήλωση, τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της νομιμότητας, όπως σαφώς προκύπτει από τα συνολικά στοιχεία του διετούς απολογισμού. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία σκιά σε θέματα διαχείρισης του δημοτικού χρήματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων του Βόλου με το Ισραήλ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  ΙΜΤΜ που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2013. Με τη συμμετοχή αυτή, ενισχύθηκε η προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου, η οποία ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, με την επίσκεψη του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, στο Ισραήλ.

Τον 10ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας προκηρύσσει ο Δίαυλος

Με θέμα «Ελλάδα 2013» προκηρύσσει τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας η Φωτογραφική Ομάδα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Βόλου, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου. Στον διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Κάθε  διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι και τέσσερα (4) έργα. Η διαδικασία λήψης και αναπαραγωγής των έργων πρέπει να έχει γίνει αποκλειστικά με φωτογραφικές μεθόδους. Αποκλείονται φωτογραφίες που έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία σε σημείο που παραποιεί την πραγματικότητα.