Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κινητοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ για να μη χαθούν τα έργα αποχέτευσης Αγίου Στεφάνου και Σέσκλου

Την ανησυχία της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ για τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΠΠΕΡΑΑ των έργων αποχέτευσης Αγίου Στεφάνου και Σέσκλου, με αφορμή σχετικό έγγραφο του υπουργείου, μετέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Πάνος Σκοτινιώτης στους εκπροσώπους κατοίκων των δυο οικισμών, ζητώντας τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να ενισχυθεί η αντίδραση της ΔΕΥΑΜΒ.

Ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα της επιχείρησης «απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων»

Ως ιδιαιτέρως θετικά αξιολογεί η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Βόλου τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της επιχείρησης για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Η συντονισμένη επιχείρηση με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο – Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας», ξεκίνησε μετά τις 25 Ιανουαρίου 2013 και ήδη έχει ορατά αποτελέσματα στην πόλη. Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να δοθεί συνέχεια με επιμονή και συνέπεια, με σκοπό την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών και την ίση μεταχείριση όλων των επαγγελματιών. 

Νέες εργασίες επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές του Δήμου Βόλου με αυξημένες ανάγκες

Σε εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού προχωρούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, έπειτα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.2.2013, με την οποία εγκρίθηκε η σχετική μελέτη προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε περιοχές που κατέγραψε η υπηρεσία σε συνεργασία με τους τοπικούς Αντιδημάρχους, τα τοπικά αιρετά όργανα και τους πολίτες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, και αποτελούν συνέχεια του προγράμματος επεκτάσεων και ανακαινίσεων του δημοτικού φωτισμού που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά.  

Συναυλία κλασικής μουσικής με Ρώσους και Έλληνες μουσικούς

Συναυλία  με τη σύμπραξη νέων σε ηλικία ταλαντούχων μουσικών – υποτρόφων του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Σπιβακόβ της Μόσχας, που θα αποδώσουν δημοφιλή έργα κλασικού ρεπερτορίου,  θα δοθεί στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας για τη διάθεσή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τελεί υπό την αιγίδα της Ρωσικής  Πρεσβείας στην Ελλάδα. 

Έκθεση χειροποίητων φωτιστικών στο «Αχίλλειον»

Έκθεση χειροποίητων φωτιστικών του Μάριου Παπαστεργίου θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του «Αχίλλειον»,  με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη έκθεση με φυσικά υλικά που δίνουν χρήση και χρησιμότητα σε εμπνευσμένες κατασκευές από ξύλο και πέτρα. Τα φωτιστικά – γλυπτά του Μάριου Παπαστεργίου είναι έργα για κάθε χώρο τον οποίο μπορούν να μεταμορφώσουν ή να τον μετατρέψουν ανάλογα με την τοποθέτησή τους. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.