Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου Βόλου με Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την πρόοδο των έργων ΕΣΠΑ στο Δήμο

Η πορεία των ενταγμένων έργων του Δήμου Βόλου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη. Κατά τη συνάντηση τους διαπιστώθηκε η ικανοποιητική πορεία των έργων και επιβεβαιώθηκε η θέλησή τους για στενή συνεργασία στο πλαίσιο «κοινές πρωτοβουλίες, συνέργειες, αποτελεσματικότητα». Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Βόλου και την ευρύτερη περιοχή.

Μελέτη για την εξοικονόμηση ενέργειας προκηρύσσει η ΔΕΥΑΜΒ

Σημαντική πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό και τον περιορισμό της ενεργειακής της κατανάλωσης αναλαμβάνει η ΔΕΥΑΜΒ, το Δ.Σ. της οποίας αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση της σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 28.852 ευρώ. Κεντρικός στόχος είναι να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και παράλληλα βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες παραγωγής, μεταφοράς και διανομής πόσιμου νερού, καθώς και οι διαδικασίες μεταφοράς και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρες και απαιτούν περίπου 15.5 MWH ετησίως.

ΔΕΥΑΜΒ: Οριστικά τέρμα στις υπερχρεώσεις

Για κατανάλωση 90 ημερών, χωρίς καμία υπέρβαση, θα χρεώνονται πλέον οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ήδη το ειδικό πρόγραμμα που διασφαλίζει την υλοποίηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει η παρούσα Δημοτική Αρχή. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαφανή, δίκαια και ορθολογική εφαρμογή των χρεώσεων τελών ύδρευσης – αποχέτευσης στους καταναλωτές, η ΔΕΥΑΜΒ εφαρμόζει εδώ και λίγες ημέρες το σύστημα χρέωσης λογαριασμών κατανάλωσης με αναγωγή στις 90 ημέρες (τρίμηνο), έστω και εάν αυτοί έχουν καθυστερήσει να καταμετρηθούν για οσοδήποτε χρονικό διάστημα.