Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Επείγει να διαμορφώσουμε ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Την πρόταση του σχετικά με την ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας και αξιόπιστης θέσης για την προοπτική του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, σε περιφερειακό επίπεδο και ευρύτερα σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδας, επανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος. Ενημερώνοντας το Σώμα για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με βάση το σχέδιο αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους των τοπικών φορέων, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο μπορεί μεν να εξυπηρετεί τις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες, μπορεί και πρέπει να είναι και να αναγνωριστεί ως το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, πάνω απ’όλα όμως είναι ένα εθνικό αεροδρόμιο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκοπεί από τον εθνικό σχεδιασμό.

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ.Ψύρρα

Για το έργο και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου στον τομέα του τουρισμού ενημερώθηκε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Θωμάς Ψύρρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Σ.Μπαρτζιώκα.

Οι Βολιώτες ταξιδεύουν στις εικόνες, στους ρυθμούς και στις γεύσεις της μακρινής Ινδονησίας

Με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν χορό, τραγούδι αλλά και εξωτικές γεύσεις από τη μακρινή Ινδονησία, συνεχίζονται και κορυφώνονται αυτήν την εβδομάδα οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Πρόκειται για εκδηλώσεις και δραστηριότητες πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, με ήχους και χρώματα από τη Βραζιλία έως την Ινδονησία, οι οποίες όμως συνδυάζονται αρμονικά με τις τοπικές παραδόσεις. Ιδιαίτερο  ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εργαστήρια μύησης στις γαστρονομικές απολαύσεις της ινδονησιακής κουζίνας, αλλά και στην εκμάθηση εξωτικών χορών, καθώς, όπως είναι γνωστό, η Ινδονησία είναι η τιμώμενη χώρα στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου.

Εκδήλωση την Καθαρή Δευτέρα στην κεντρική παραλία Ν.Αγχιάλου

Σύσκεψη προετοιμασίας για την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον, τη θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση και, τελικώς, τη μαζική συμμετοχή φορέων της περιοχής στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας. Όπως τόνισε ο κ.Πελεκάνος, η γιορτή της Αποκριάς αποτελεί ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης, το οποίο απαιτεί συλλογική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων, ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν.