Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Στον Δήμαρχο Βόλου ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Το θέμα στάθμευσης πυροσβεστικών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και η ανέγερση νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινώτης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα στο Βόλο. 

Π.Σκοτινιώτης: Επιτέλους, να μπει τέλος στην ατιμωρησία στο Δημόσιο - Συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου στο aftodioikisi.gr

Ερ.: Πριν από δύο και πλέον μήνες ο «Καλλικράτης» έγινε δύο ετών. Θεωρείτε ότι η διόγκωση των προβλημάτων και κυρίως των οικονομικών, που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της εν λόγω διοικητικής μεταρρύθμισης ή, όπως λένε κάποιοι, «έσωσε» του δήμους;
Απ.: Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή, αν θέλουμε να μιλάμε με ειλικρίνεια και χωρίς κομματικές παρωπίδες και ιδεοληψίες: ας σκεφτούμε λοιπόν “e contrario”: σε τι κατάσταση, δηλαδή, θα είχαν περιέλθει οι 1.034 Δήμοι και τα 5.880 δημοτικά νομικά πρόσωπα της προ «Καλλικράτη» εποχής, αν καλούνταν να λειτουργήσουν με μειωμένες επιχορηγήσεις σε ποσοστό πάνω από 60%. Είναι προφανές πως θα είχε υπάρξει πλήρης κατάρρευση. Και βεβαίως οι Δήμοι θα ήταν εντελώς αδύναμοι, θεσμικά και πολιτικά, να διεκδικήσουν έστω και τα ελάχιστα από την κυβέρνηση.

Εργασίες καθαρισμού στο παραλιακό μέτωπο

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου από τα Πευκάκια μέχρι τον Άγιο Στέφανο, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «επιθετικών» παρεμβάσεων σε περιοχές όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός αυτός έχει υιοθετηθεί το τελευταίο διάστημα από την Υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα κατά τόπους προβλήματα.

Εξωτική βραδιά στην Παλαιά Ηλεκτρική παρουσία του Ινδονήσιου Πρέσβη

Ινδονησιακή πολιτιστική βραδιά με ένα ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα αναδεικνύει τον εξωτικό πολιτισμό της μακρινής αυτής χώρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 7.30  το απόγευμα στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: από τη Βραζιλία στην Ινδονησία» και της συνεργασίας του Δήμου Βόλου με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι  η Ινδονησία,  η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή αποκριάτικη διοργάνωση του Δήμου Βόλου, είναι η τέταρτη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, με 237.641.326 κατοίκους.