Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Όχι στη μείωση των οργανικών θέσεων Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Βόλου

Την ανάγκη να αναληφθεί κάθε αναγκαία πρωτοβουλία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την απονομή Δικαιοσύνης στην πόλη του Βόλου, επισημαίνει ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, την οποία κοινοποιεί ακόμη στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Ρένα Ασημακοπούλου και στην Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου. Ο κ.Σκοτινιώτης εκφράζει καταρχάς τη διαφωνία του με την μείωση του αριθμού των οργανικών θέσεων Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Βόλου και τονίζει την ανάγκη επανεκτίμησης της απόφασης αυτής, ενώ θέτει επίσης το ζήτημα των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν στο Δικαστικό Μέγαρο και καθιστούν απολύτως αναγκαία την κατασκευή νέου κτιρίου.

Συνέδριο για την απασχόληση διοργανώνει στο Βόλο το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στο Βόλο στις 19 και 20 Απριλίου 2013 με θέμα: «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση». Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

Let’s do it Volos …την Κυριακή 14 Απριλίου

Φέτος, για δεύτερη συνεχή φορά, η Ελλάδα φιλοξενεί τη Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια ‘’Let’s Do It’’, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνονται, την Κυριακή 14 Απριλίου, δράσεις καθαρισμού και στην πόλη του Βόλου από την Οργάνωση Θεσσαλίας «Let’s do It Greece», με τη συνδρομή για πρώτη φορά και του Δήμου Βόλου.

Πέφτει η αυλαία της παράστασης «Παραμύθι χωρίς Όνομα»

Κατόπιν απαίτησης του κοινού, μία ακόμη βραδινή παράσταση του έργου «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, στις 9,00μ.μ. στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Οι βραδινές παραστάσεις που προηγήθηκαν, δεν κάλυψαν τη ζήτηση σε εισιτήρια, καθώς το Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής διαθέτει μόνο 200 θέσεις και από το «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου», αποφασίστηκε τροποποίηση του προγράμματος του θεάτρου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι θεατές οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέσεις τις προηγούμενες ημέρες.