Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Έντονη αντίδραση για τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από το Δ.Σ. του ΟΛΒ

Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και των Προέδρων των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, όπως επίσης στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, απέστειλε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινώτης το ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της  ΟΛΒ Α.Ε., το οποίο εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση. Ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει στο διαβιβαστικό έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία της χώρας ότι ο αποκλεισμός του Δήμου από το Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς μέχρι τώρα υπήρχε πάντοτε συμμετοχή του Δημάρχου ή εκπροσώπου του Δήμου Βόλου στο Δ.Σ. της εταιρείας, σε συνεννόηση με τον μέτοχο. Το ίδιο γινόταν και παλαιότερα, όταν λειτουργούσε με τη μορφή ΝΠΔΔ, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο.

Παρουσίαση του Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών στους εκπαιδευτικούς

Ειδική συνάντηση κατά την οποία παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών, οργάνωσε την Τετάρτη ο Δήμος Βόλου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το σημαντικό αυτό μνημείο. Η παρουσίαση έγινε με αφορμή την πρόσφατη επανεκκίνηση των ανασκαφικών εργασιών από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών και την ΜΚΟ «Εν Δράσει» και εντάσσεται στον κύκλο των δράσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου για την ανάδειξη αυτού του σπάνιου πολιτιστικού θησαυρού της περιοχής.

Ενημέρωση για την καλύτερη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής

Συνάντηση με τους Προέδρους των Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόλου είχε χθες η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ, κ.Νατάσα Οικονόμου, με αντικείμενο την ενημέρωσή τους για τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης της πάγιας προκαταβολής, των ποσών δηλαδή που έχουν στη διάθεσή τους οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας.

Εργασίες για τη βελτίωση των δρόμων στο κέντρο της Νέας Ιωνίας

Εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος ξεκινούν αύριο Παρασκευή στο κέντρο της Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στην οδό Εθνικών Αγώνων και στη Λεωφόρο Ειρήνης. Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση δρόμων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας έτους 2012», προϋπολογισμού 100.000€. Στην οδό Εθνικών Αγώνων οι εργασίες θα γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ώστε να συντομευθεί δραστικά ο χρόνος παράδοσης και να αποδοθεί πλήρως σε κυκλοφορία ο δρόμος από την ερχόμενη Δευτέρα.

Θερμή ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων για το «καλάθι» προϊόντων του Δήμου Βόλου

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε η αλλαγή ημερομηνίας της εκδήλωσης για την ανάδειξη Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τις 18-21 Απριλίου 2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η εκδήλωση των Θεσμοφορίων αναβάλλεται για τις 24-26 Μαΐου λόγω υποχρεώσεων του Υπουργού στις Βρυξέλλες για τη Νέα ΚΑΠ. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου προτίθεται να διαμορφώσει το καλάθι τοπικών προϊόντων του Δήμου, με το οποίο θα συνδράμει στο καλάθι τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Συνάντηση Ν.Οικονόμου με μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Το καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή Βόλου και τις εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά κατά τη συνάντηση που είχε η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ, κ.Νατάσα Οικονόμου με τον Πρόεδρο K.Τράγαλο και μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-παράρτημα Μαγνησίας. 

Ανοιχτή συζήτηση στο Δημαρχείο Βόλου με θέμα «365 μέρες γονιός»

Το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ και το ΚΔΑΠ μεΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, διοργανώνουν εκδήλωση ανοικτής συζήτησης με την Κοινωνική Λειτουργό - Ψυχοθεραπεύτρια – εκπαιδεύτρια ομάδας -συγγραφέα κ. Δάφνη Φιλίππου, με θέμα «365 μέρες γονιός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.