Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Πρόταση Π.Σκοτινιώτη στο Ε.Σ.Ρ. για αξιοποίηση της συχνότητας του Δημοτικού Ραδιοφώνου από το 1ο ΣΕΚ Βόλου

Τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί η συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου από τη σχολική μονάδα του 1ου ΣΕΚ διερευνά η Δημοτική Αρχή, με σχετικό έγγραφο που υπέβαλε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην εκδήλωση «Ζήσε μέρες ραδιοφώνου» που διοργάνωσε το Σάββατο ο ηλεκτρονικός τομέας του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από το 1ο ΣΕΚ, στο οποίο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία «Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Συστημάτων και Επικοινωνιών» που υποστηρίζει την αντίστοιχη ειδικότητα του ηλεκτρονικού τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας Βόλου.

Μαζική ανταπόκριση εθελοντών στις δράσεις καθαρισμού Let’s do it Volos

Περισσότεροι από 150 εθελοντές συμμετείχαν στις δράσεις καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Βόλο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας ‘’Let’s Do It’’,  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου και της Οργάνωσης Θεσσαλίας «Let’s do It Greece». Οι εθελοντές κάθε ηλικίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 120 σακούλες με απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά, μεταξύ των οποίων πλαστικές καρέκλες, ποδήλατα και άλλα αντικείμενα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για το δικαίωμα σε μια πόλη όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη.

Οι πολίτες στηρίζουν το «Δίκτυο Υποστήριξης Νέων – Οικογένειας»

Ικανοποιητικής ανταπόκρισης τυγχάνει η νέα δράση στον τομέα κοινωνικής παρέμβασης, η λειτουργία του Δικτύου Υποστήριξης Νέων – Οικογένειας (Δ.Υ.Ν.Ο.), που υλοποιούν ο Δήμος Βόλου και η Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας, σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε προβλήματα και πιεστικές ανάγκες που βασανίζουν μεγάλο αριθμό συμπολιτών σήμερα.