Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οκτώ θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας στη ΔΕΥΑΜΒ

Διαγωνισμό για την πρόσληψη οκτώ (8) ατόμων, μέσω ΑΣΕΠ, προκήρυξε η ΔΕΥΑΜΒ, με σκοπό την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Επιχείρησης. Οι προσληφθέντες θα εργαστούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών. Οι θέσεις ανά ειδικότητα είναι: τέσσερις (4) εργάτες Υ.Ε., δυο (2) υδραυλικοί Δ.Ε. και δυο (2) ηλεκτρολόγοι Δ.Ε. Οι προσληφθέντες θα εργαστούν για τη συντήρηση  του δικτύου ύδρευσης και του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες της υπηρεσίας, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Τα παιδιά του Οδηγισμού «μεταμόρφωσαν» την παιδική χαρά στην Αγριά

Στον εξωραϊσμό της παιδικής χαράς που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Αγριά, προχώρησαν το Σάββατο τα παιδιά του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς. Με την καθοδήγηση και υπό την επίβλεψη στελεχών του Τμήματος, παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών ανέλαβαν δράση προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα της παιδικής χαράς. Με χρώματα και υλικά που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου, τα παιδιά έβαψαν τα παιχνίδια της παιδικής χαράς, ζωγράφισαν τον τοίχο του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, καθάρισαν το χώρο, ενώ πραγματοποίησαν παράλληλα εξόρμηση καθαρισμού της ακτής κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Ρόδο της Κυζίκου»

Με μουσική και χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες, ιστορικές αναφορές και μνήμες, θα παρουσιαστεί στο Βόλο το Σάββατο 20 Απριλίου το ιστορικό μυθιστόρημα «Το Ρόδο της Κυζίκου», από τις εκδόσεις «Ανάπλους», του σκηνοθέτη και συγγραφέα Σταμάτη Τσαρουχά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» και διοργανώνεται από τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν.Ιωνίας «Ίωνες», με την ευκαιρία της συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η ζωή της Ελ.Αλταμούρα επί σκηνής από τον Θ.Μουμουλίδη

Τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη «Ελένη ή ο Κανένας», με την εξαιρετική ερμηνεία της Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου, θα παρουσιάσει στο Βόλο την Παρασκευή 19 Απριλίου η Εταιρεία «5η Εποχή Τέχνης». Η παράσταση θα ανέβει στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στις 9.30 το βράδυ. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, πραγματοποιεί περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της χώρας.