Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Δομής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πρώην Παιδόπολη Αγριάς προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε κτήρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, για την στήριξη ειδικών κοινωνικών ομάδων, καθώς,  με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Παρέμβαση σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς για τη δημιουργία Δομής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)», προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, με φορέα υλοποίησης και κύριο του έργου το Δήμο Βόλου. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, «πρόκειται για μια ακόμη, ιδιαίτερα σημαντική δομή, που ενισχύει το δίκτυο κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου.

Π.Σκοτινιώτης: Κάποιοι ονειρεύονται μόνο χρίσματα και εξουσία

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση που εξέδωσαν σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Δεν θα υπεισέλθω στα εσωτερικά της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε θα σχολιάσω τα πολιτικά της αδιέξοδα, που οφείλονται στο γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής δεν αφήνουν περιθώρια ουσιαστικής  αντιπολίτευσης. Οφείλω μόνο να επισημάνω ότι θα αποτελούσε θεσμική εκτροπή, αν κλιμάκιο του μεγαλύτερου σε δύναμη κόμματος του ελληνικού Κοινοβουλίου  επισκεπτόταν μια περιοχή και δεν συναντούσε τον εκπρόσωπο της πόλης, που είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος, σε όποια πολιτική παράταξη και αν αυτός ανήκει.

Π.Σκοτινιώτης: Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο για τη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση

Την ανάγκη η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της χώρας, να διαμορφώσουν, με την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση, ένα εθνικό σχέδιο για το μέλλον, συναρθρώνοντάς το δυναμικά με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια διάσταση, ένα εθνικό σχέδιο για τη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην ημερίδα με θέμα «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου.