Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μπαίνουν οι πρώτοι ελαστικοί τάπητες σε σιδηροδρομικές διαβάσεις


Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την υλοποίηση μιας παρέμβασης που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των πολιτών και σταθερή διεκδίκηση του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για την τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων σε ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ που βρίσκονται εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, και συγκεκριμένα σε αυτές των οδών Μπότσαρη, Ζάχου και Αλαμάνας, όπου συμβαίνουν κατά καιρούς διάφορα ατυχήματα. Η σχετική σύμβαση, η οποία υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο κ.Γ.Βασιλείου, αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων στις παραπάνω διαβάσεις, συνολικής δαπάνης 95.000 ευρώ, και προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου εντός προθεσμίας δυο μηνών.

Συνεργασία Δήμου Βόλου – Επιμελητρίου Μαγνησίας για την εκπόνηση του τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα συμμετάσχει στη δημιουργία δικτύου συνεργασίας των φορέων της πόλης, που προωθεί ο Δήμος Βόλου,  με σκοπό την εκπόνηση ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης που θα συμβάλλει ώστε να αντιμετωπιστούν οι οδυνηρές συνέπειες της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στο Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Πρόβλημα για το κατάστημα «Αύρα» με την έκδοση νέας άδειας λειτουργίας

«Σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι  να διασωθούν παραδοσιακά καταστήματα της πόλης, όπως είναι η “Αύρα” στον Άναυρο. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι υποχρεωμένες να εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις και να τηρήσουν την ισχύουσα Νομοθεσία», επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  κ.Δερβένης. Σημειώνεται ότι το ιστορικό κατάστημα «Αύρα» στην παραλία του Αναύρου παραμένει κλειστό, μετά από τη δικαστική απόφαση για ακύρωση της άδειας λειτουργίας του. Ο επιχειρηματίας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης νέας άδειας με την κατάθεση φακέλου δικαιολογητικών στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ωστόσο η άδεια δεν μπορεί προς το παρόν να εκδοθεί, μέχρι να προσκομιστεί ο τίτλος νόμιμης κατοχής του ακινήτου.

Σχημάτισαν τον αγκυλωτό σταυρό στη σημαία της Ε.Ε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Βόλου, έπειτα από καταγγελία δημότη για βεβήλωση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αναρτημένη στο μνημείο του Ηρώου στην παραλία του Βόλου. Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι δράστες είχαν σχηματίσει με μαύρο σπρέϋ τον αγκυλωτό σταυρό πάνω στη σημαία. Αμέσως δόθηκε εντολή από την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ,  κ.Νατάσα Οικονόμου και  η σημαία αντικαταστάθηκε.

Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ευρώπη στον Δήμαρχο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, που φιλοξενούνται από το 1ο TEE Eιδικής Αγωγής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/Comenius. Συγκεκριμένα, το  1ο TEE Eιδικής Αγωγής  συμμετέχει  σε πολυμερή σχολική σύμπραξη με τίτλο «Τhe Prism-Lights to Peace, που αφορά μεταξύ άλλων εκπαιδευτικές ανταλλαγές. 

Εκδήλωση με θέμα το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας

«Ενδοσχολική βία: Οι διαστάσεις του φαινομένου και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην αντιμετώπισή του», είναι το θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 6μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού - Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Συμβουλευτικό Σταθμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας και τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μουσική παράσταση παιδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου


Τη δική τους μουσική παράσταση που αποτελεί δείγμα προσέγγισης, εξοικείωσης, γνώσης και εμπειρίας θα παρουσιάσουν τα παιδιά των έξι τμημάτων Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Πρόκειται για την εκδήλωση που κατά παράδοση πραγματοποιείται πριν τη λήξη των μαθημάτων και που εντάσσεται στον κύκλο των «Γιορτών Μουσικής», με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τμημάτων και μουσικών οργάνων ή συνόλων. Οι «Γιορτές Μουσικής» έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο.