Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ποσότητα 176 εμβολίων παρέλαβε ο Δήμος Βόλου για τον εμβολιασμό παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών

Με μια μεγάλη παρτίδα εμβολίων που παρέλαβε ο Δήμος Βόλου από το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται ομαλά το πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, η επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος δρομολογήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Δήμος Βόλου συνεργάστηκε για το σκοπό αυτό με τους «Γιατρούς του Κόσμου», ενώ η συνέχεια δόθηκε με την έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου Αλληλεγγύης, στους  χώρους του Δίαυλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Με την όπερα «Ιούλιος Καίσαρας» πέφτει η αυλαία του προγράμματος «The Met: Live in HD»

Με την όπερα «Ιούλιος Καίσαρας» του Georg Friedrich Händel, αύριο Σάββατο στις 27 Απριλίου, στις 7:00 το βράδυ στο Αχίλλειο, ολοκληρώνεται για φέτος το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» με απευθείας δορυφορική αναμετάδοση από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης. Η όπερα «Ιούλιος Καίσαρας» που κατέκτησε το Λονδίνο την εποχή του Handel έρχεται στη ΜΕΤ, στην όλο ζωντάνια παραγωγή του David McVicar.

Η Δημοτική Σχολή Χορού γιορτάζει την Ημέρα Χορού με δυο παραστάσεις στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Με δύο διαφορετικές παραστάσεις, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, θα τιμήσουν  η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου και η Δημοτική Σχολή Χορού την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου. Στις δυο παραστάσεις, κλασικού και σύγχρονου χορού, θα συμμετέχουν οι 200 μαθητές της Σχολής του Δήμου Βόλου. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί αύριο Σάββατο 27 Απριλίου. Πρόκειται για το πρωτότυπο παραμύθι «Η Μαγική Σοφίτα» που θα παρουσιαστεί με τη συμμετοχή των Τμημάτων χορευτικής προπαιδείας και κλασσικού χορού.

Αυλαία για το 2ο Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο

Με την προβολή της ταινίας  «Σκοτεινός Θάλαμος», τη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 9.30  το βράδυ στο «Αχίλλειον», ολοκληρώνεται το  2ο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο που διοργανώθηκε από το Δήμο  Βόλου –Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας – AROMA LATINO», την Πρεσβεία της Αργεντικής και το Instituto Cervantes.