Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Η αντίσταση στο φασισμό και το ναζισμό αποτέλεσε κορυφαία έκφραση πατριωτισμού

Την άποψη ότι, στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, οι κίνδυνοι από τα φαινόμενα κοινωνικής βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας κάθε άλλο παρά θα πρέπει να υποτιμηθούν, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε δήλωσή για την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Παράλληλα, στέλνει το μήνυμα ότι ο Βόλος είναι και θα παραμείνει μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία, στην οποία δεν πρόκειται να βρουν πρόσφορο έδαφος οι νοσταλγοί του ναζισμού και γενικότερα όσοι επενδύουν στην εξαθλίωση, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και την τυφλή βία, χωρίς ίχνος σεβασμού στις παραδόσεις μας και χωρίς ίχνος ευθύνης για το μέλλον της χώρας. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημάρχου έχει ως εξής:

Δυναμική επανεκκίνηση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Βόλου

Ως γεγονός μεγάλης πολιτιστικής σημασίας και ως μήνυμα αισιοδοξίας, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης την ανασύσταση, σε νέες βάσεις, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Βόλου, καθώς καλείται -όπως είπε- να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης σε μια ζοφερή εποχή, στην οποία η στήριξη δράσεων Πολιτισμού είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, αφού ο Πολιτισμός αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη έκφραση της ανθρώπινης ύπαρξης και αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης μιας κοινωνίας πρόνοιας.

Οι μαθητές αλλάζουν τις όψεις των σχολείων τους


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της ομάδας Urbanact «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου - Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, με την υποστήριξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. Η ομάδα παρενέβη εικαστικά στους εξωτερικούς τοίχους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, δημιουργώντας πολύχρωμες τοιχογραφίες, με τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών του Σχολείου.