Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Παζάρι: τίτλοι τέλους - Ν.Οικονόμου: Παζάρι και νομιμότητα έννοιες ασυμβίβαστες

Στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη, κατέληξαν ομόφωνα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης. Το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προγραμματισμό των Υπηρεσιών του Δήμου, όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους για την επόμενη περίοδο, και κοινή ήταν η άποψη ότι ο θεσμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με τα σημερινά δεδομένα, όπως αποδείχθηκε και από την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς. Στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Ν.Οικονόμου  αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που έγινε από το Δήμο Βόλου προκειμένου, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, να λειτουργήσει η εμποροπανήγυρη με συγκεκριμένους κανόνες που να διασφαλίζουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, δίνοντας τέρμα σε συνήθειες και νοοτροπίες του παρελθόντος.

Ξηλώνονται 10 σχολάζοντα περίπτερα από διάφορα σημεία της πόλης

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 20.5.13 η αποξήλωση των δέκα (10) σχολαζόντων περιπτέρων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τις εγκαταλελειμμένες αυτές κατασκευές. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, με στόχο την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου την περασμένη Τρίτη, όπου υπήρξε ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν προκειμένου να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των περιπτέρων, αλλά και για τον τρόπο που θα γίνει η επιχείρηση αποξήλωσης.

Στη Μακρινίτσα το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE T.V.

Συνεργείο της ταξιδιωτικής εκπομπής του γαλλογερμανικού καναλιού ARTE T.V., το οποίο διακρίνεται για την προώθηση του πολιτισμού και των τεχνών και εκπέμπει σε 60 χώρες του κόσμου, βρίσκεται από χθες στη Μακρινίτσα, με σκοπό την καταγραφή και την παρουσίαση εθίμων και γεύσεων του Πηλίου. Η εκπομπή “Live and Cooking” με σκηνοθέτη και παρουσιαστή τον Claus Wischmann θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με το έθιμο των «Μάηδων» και τη δημιουργία παραδοσιακών εδεσμάτων και γλυκών της Μακρινίτσας.

Γερμανοί και Αυστριακοί τουριστικοί πράκτορες περιηγήθηκαν στο Βόλο και το Πήλιο

Εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων από τη Γερμανία και την Αυστρία, φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Βόλο και στο Πήλιο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Την αντιπροσωπεία φιλοξένησαν ο Δήμος Βόλου και επαγγελματίες του τουρισμού, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης της Βιέννης “Ferienmesse 2013”, το διάστημα 10-13 Ιανουαρίου, και της καλής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Γραφείο του Ε.O.T. στη Βιέννη.

Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Βόλου διακρίθηκαν σε διαγωνισμό αφίσας

Νέα διάκριση για το ΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Δύο δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» συμμετείχαν σε ανοιχτό διαγωνισμό αφίσας με τίτλο «Σημείο Αποδοχή», που διοργάνωσε η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας σε συνεργασία με την Colour Youth, και ξεχώρισαν για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας και σκοπός του ήταν η δημιουργία αφισών με κεντρικό θέμα την αποδοχή και την κατανόηση της διαφορετικότητας.