Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σοβαρό ενδιαφέρον από την AEGEAN να συμπεριλάβει το αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου στους προορισμούς της

Οι προοπτικές δραστηριοποίησης της AEGEAN στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου, υπό τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της εταιρείας και εκπροσώπων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής. Η αξιοποίηση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.

Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την επαναλειτουργία της Πλαζ Αλυκών

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας άναψε τελικά το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον εκμισθωτή της Πλαζ Αλυκών, καθώς ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού υπέγραψε τελικά την απόφαση έγκρισης του αποτελέσματος. Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει άμεσα, ώστε ο εκμισθωτής να προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στις απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ώστε να ξαναζωντανέψει επιτέλους η ιστορική Πλαζ των Αλυκών, η οποία αποτελεί εδώ και δεκαετίες την αγαπημένη ακτή των Βολιωτών.

Ρεκόρ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα …σπάει η πόλη του Βόλου

Ένα ακόμη παγκόσμιο αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στη διοργάνωση κορυφαίων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 25 Αυγούστου 2013 στα δημοτικά κολυμβητήρια του Βόλου, με τη συμμετοχή 16 ομάδων απ’ όλο τον πλανήτη. Συνδιοργανωτές είναι η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί το Παγκόσμιο Πόλο Νέων Ανδρών το 2011, το προκριματικό τουρνουά  στο πλαίσιο  του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών το 2012 και το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης επίσης το 2012. 

Απελευθερώνονται σημεία της πόλης από σχολάζοντα περίπτερα

Ξεκίνησε σήμερα και συνεχίζεται αύριο η επιχείρηση απομάκρυνσης των σχολαζόντων περιπτέρων από διάφορα σημεία της  πόλης. Πρόκειται για περίπτερα τα οποία είχαν χωροθετηθεί σε στενά πεζοδρόμια, πάνω σε διαβάσεις πεζών και σε κόμβους φωτεινών σηματοδοτών, με συνέπεια η ύπαρξή τους να προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των πεζών.

Εκδήλωση Μνήμης για την Ίμβρο και την Τένεδο

Ο Δήμος Βόλου, με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης για την Ίμβρο και την Τένεδο, την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 8.30 το βράδυ, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Sayome» στο Αχίλλειο

Το ντοκιμαντέρ «Sayome» του Nίκου Νταγιαντά, θα προβληθεί στο Βόλο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22.5.2013 και ώρα 20:00 στον κινηματογράφο «Αχίλλειον». Η εκδήλωση οργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του  ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Στην προβολή της ταινίας θα παραστεί ο σκηνοθέτης της, Νίκος Νταγιαντάς, ο οποίος μετά την προβολή θα συζητήσει με την ανθρωπολόγο Βασιλική Γιακουμάκη και με το κοινό.