Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Με ξυστές κάρτες η ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Βόλου

Ξεκίνησε σήμερα η διακίνηση των ξυστών καρτών ωριαίας στάθμευση στον κεντρικό ιστό του Δήμου Βόλου και στις περιοχές όπου λειτουργεί το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Από αύριο Πέμπτη οι οδηγοί μπορούν να προμηθεύονται τις κάρτες από τα περίπτερα και τα καταστήματα ειδών περιπτέρου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, εκτός από τις κάρτες, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τα υπάρχοντα παρκόμετρα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης. Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων οι οποίοι επιθυμούν να πωλούν κάρτες στάθμευσης μπορούν να απευθύνονται στο Ταμείο του Δήμου Βόλου ή στη ΔΟΥ.

Θετική παρουσία του Δήμου Βόλου στην τουριστική έκθεση της Λευκωσίας

Στην τουριστική έκθεση «Ταξίδι 2013», που πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχή χρονιά στη Λευκωσία της Κύπρου (17-19.5.2013), συμμετείχε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος για την τουριστική προβολή της περιοχής. Στην έκθεση εκπροσωπήθηκαν μεγάλα τουριστικά πρακτορεία απ’ όλο τον κόσμο, αλυσίδες ξενοδοχείων, κρατικοί-περιφερειακοί Οργανισμοί Τουρισμού, αεροπορικές εταιρείες, καθώς και άλλοι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Η καινοτομία της φετινής έκθεσης ήταν ότι ορισμένες από τις συμμετέχουσες χώρες προσέφεραν δείγμα της γαστρονομίας τους μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος PACMAn.

Το Σάββατο η 2η Χορωδιακή Συνάντηση Βόλου με τη συμμετοχή χορωδιών απ’ όλη την Ελλάδα

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες ο Δήμος Βόλου και ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε., διοργανώνουν φέτος τη 2ο Χορωδιακή Συνάντηση Βόλου, συνεχίζοντας την παράδοση των τέως Δήμων Νέας Αγχιάλου και Αγριάς, οι οποίοι είχαν θεσμοθετήσει ετήσια χορωδιακά φεστιβάλ. Η Χορωδιακή Συνάντηση αποτελεί ουσιαστικά «πάντρεμα» του Χορωδιακού φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου και του αντίστοιχου Χορωδιακού φεστιβάλ Αγριάς, γεγονός που συμβάλει στη συνένωση των καλλιτεχνικών δυνάμεων και, εν τέλει, στην ενδυνάμωση των δυο θεσμών.