Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

74 θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας στο Δήμο Βόλου

Στην πρόσληψη 74 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μηνών), προχωρά ο Δήμος Βόλου, με σκοπό την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητας, κοιμητηρίων και ηλεκτροφωτισμού). Η σχετική έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών στάλθηκε σήμερα στο Δήμο και ήδη η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει ξεκινήσει τη σύνταξη προκήρυξης των θέσεων, η οποία θα πρέπει πρώτα να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ για έλεγχο και μετά την έγκρισή της θα δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει 10 μέρες. Στόχος του Δήμου Βόλου είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο, ώστε από τον Αύγουστο να ξεκινήσει η απασχόληση των συμβασιούχων.

Στο πρόγραμμα LEADER το δίκτυο μονοπατιών Πηλίου και η τουριστική προβολή των Δήμων Βόλου και Ζαγοράς

Δυο σημαντικά επενδυτικά σχέδια του Δήμου Βόλου, που θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα LEADER. Το πρώτο αφορά το έργο «Κατασκευή δικτύου μονοπατιών στις διαδρομές από Άνω Λεχώνια – Αγ.Βλάσιο – Αγ.Λαυρέντιο – Δράκεια – Πορταριά – Σταγιάτες –  Μακρινίτσα – Φυτόκο», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, και το δεύτερο το έργο «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής με συλλογή πρωτογενούς υλικού και προωθητικές ενέργειες», προϋπολογισμού 99.990 ευρώ. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής αποτελεί κοινή πρόταση του Δήμου Βόλου και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, μεταξύ των οποίων έχει υπογραφεί για το σκοπό αυτό σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ο Δήμου Βόλου στην έκθεση «Επιχειρηματικό Πανόραμα 2013»


Στην Έκθεση «Επιχειρηματικό Πανόραμα 2013», που πραγματοποιείται στο Βόλο από 18 έως 26 Μαΐου, συμμετέχει ο Δήμος Βόλου με δικό του περίπτερο στην είσοδο της έκθεσης. Η παρουσία του Δήμου Βόλου  εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προβολή της πόλης, τη  στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και του θεσμού της έκθεσης, που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Επιμελητήριο Μαγνησίας με επιτυχία.