Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

1000 λέξεις για την αυτοδιοίκηση: Δυόμισι χρόνια μετά...

Οι δήμαρχοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ιωαννιτών και Βόλου, με αφορμή το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, αποφάσισαν από κοινού να δώσουν στη δημοσιότητα το παρόν κείμενο ως συμβολή σε μια δημόσια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Το κείμενο αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης παρέμβασης των 5 Δημάρχων έπειτα από συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Το περιεχόμενο του κειμένου έχει ως εξής: «Οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα οδήγησαν σταδιακά στη δημιουργία τοπικών πλειοψηφικών κοινωνικών ρευμάτων, που στις δημοτικές εκλογές του 2010 ανέδειξαν σε μερικούς από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας παρατάξεις και δημάρχους με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας των πολιτών.

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από το Δήμο Βόλου

Πρόγραμμα επίγειας καταπολέμησης κουνουπιών εφάρμοσε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο των ενεργειών προστασίας της δημόσιας υγείας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου και αφορά την καταπολέμηση κουνουπιών σε λιμνάζοντα ύδατα, σε δεξαμενές πυρόσβεσης, σε φρεάτια και αγωγούς ομβρίων υδάτων, καθώς και σε καταλήξεις ρεμάτων. Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πρασίνου προέβη σε ψεκασμούς στα παρακάτω σημεία:

Επιτυχημένες χορωδιακές συναντήσεις στη Νέα Αγχίαλο και στην Αγριά

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Βόλου, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. –ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) συνεχίζοντας την παράδοση του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου, όπως και του τέως Δήμου Αγριάς, οι οποίοι είχαν θεσμοθετήσει ετήσιες χορωδιακές συναντήσεις.