Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Κοινωνική προστασία - βιώσιμη πόλη - επενδύσεις, το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής

Το τρίπτυχο, κοινωνική προστασία - βιώσιμη πόλη - επενδύσεις (με σεβασμό στο περιβάλλον και έμφαση σε επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας), θα αποτελέσει  τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή. «Με βάση το τρίπτυχο αυτό και την επιμονή μας στον ανοιχτό διάλογο, την καλόπιστη συνεργασία και την ειλικρινή συνεννόηση, χωρίς ιδεοληψίες και λαϊκισμούς, είμαστε βέβαιοι», τόνισε ο Π.Σκοτινιώτης, «ότι θα υπάρξει ακόμη πιο ευρεία και ισχυρή κοινωνική στήριξη των δράσεων και πρωτοβουλιών μας, που αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων που θέτουμε.

Ενιαίο μέτωπο των φορέων του Βόλου για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Απασχόλησης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο για τη διαμόρφωση ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης (ΤΣΑΑ), που θα βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν οι οδυνηρές συνέπειες της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης  στο Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Δήμο Βόλου και το Εργατικό Κέντρο Βόλου και συμμετέχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς – Δήμος Βόλου - Περιφέρεια Θεσσαλίας, Εργατικό Κέντρο, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και Επιμελητήριο Μαγνησίας. Στηρίζεται δε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ) του ΕΚΕΤΑ (πρώην ΚΕΤΕΑΘ).

Ολοκληρώνεται η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του δικτύου ποδηλατοδρόμων στις Αλυκές, καθώς κοινοποιήθηκε η απόφαση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (Δ/νση Εκμετάλλευσης – Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων Παραχώρησης) με την οποία παραχωρείται τμήμα του δημοσίου ακινήτου Α.Β.Κ. 584 στο Δήμο Βόλου. Η συγκεκριμένη δημόσια έκταση συνολικής επιφάνειας 1054,02 τ.μ. βρίσκεται εντός της ζώνης του παλαιού αιγιαλού κατά μήκος της παραλιακής οδού Παπαδάκου στη συνοικία των Νέων Παγασών. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει την παραπάνω παραχώρηση εδώ κι ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο «Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής». 

Τριήμερο γιορτής στο ΔΙΕΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πλημμύρισε παιδικά χαμόγελα και φωνές μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων της πόλης, η πλατεία Επτά Πλατανίων όπου βρίσκεται το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου, με αφορμή τις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Φυτεύτηκαν μουριές και πλατάνια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου

Εθελοντική δενδροφύτευση από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με το «Ευγένειο» 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε χθες στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, όπου φυτεύτηκαν μουριές και πλατάνια, με τους  μικρούς μαθητές να συμμετέχουν ενεργά και με ενθουσιασμό στη διαδικασία της δεντροφύτευσης.

Ανησυχία του Δήμου Βόλου για τις συνέπειες από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Β΄ ΒΙΠΕ

Την ανησυχία της Δημοτικής Αρχής Βόλου για τις συνέπειες στο περιβάλλον από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στη Β΄Βιομηχανική Περιοχή, εκφράζει με έγγραφό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Πανεπιστήμιο, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Ν.Μόσχος, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο έγγραφό του ο κ.Μόσχος, η πυρκαγιά είχε ως συνέπεια την ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών που δημιούργησε ένα τεράστιο νέφος από αιωρούμενα σωματίδια, το οποίο αιωρούνταν επί πολλές ώρες πάνω από το πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου.

Από Δευτέρα οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου που λειτουργούν υπό την ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε.), για το έτος 2013-2014. Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η προθεσμία των εγγραφών θα ανακοινωθεί αφού εκδοθεί από την ΕΕΤΑΑ η πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», η οποία αναμένεται εντός των ημερών.

Φ.Λαμπρινίδης: Μέσα στο καλοκαίρι η αποξήλωση πλακιδίων με ίνες αμιάντου από το 6ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Βόλου για το έργο αποξήλωσης των πλακιδίων με ίνες αμιάντου από ορισμένα σημεία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης επισημαίνει τα ακόλουθα: "Από την πρώτη στιγμή που διατυπώθηκε το αίτημα της σχολικής κοινότητας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου δρομολόγησαν την επίλυσή  του. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά δημόσια κτίρια ορισμένης παλαιότητας, καθώς τα πλακίδια με ίνες αμιάντου χρησιμοποιούνταν σύμφωνα με τις τότε προδιαγραφές, οι οποίες όμως δεν ενδείκνυνται πλέον.

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Δήμου Βόλου

Με τη συμμετοχή 110 σπουδαστών κάθε ηλικίας, εθνικής προέλευσης και μόρφωσης, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η λειτουργία των πρώτων τμημάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Δήμου Βόλου. Τα προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες.