Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Βράβευση του Δήμου Βόλου για τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση

Ο Δήμος Βόλου βραβεύτηκε, μαζί με άλλους πέντε Δήμους της χώρας, για τις επιδόσεις του στον τομέα της ανακύκλωσης, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α) και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα και το βραβείο για λογαριασμό του Δήμου Βόλου παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης από τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. Σταύρο Καλαφάτη.

Π.Σκοτινιώτης: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τα θέματα της πόλης

Σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία των μικροπωλητών λαϊκών αγορών, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αλλαγές στη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών ελήφθη, έπειτα από πολύμηνη διαβούλευση, με βάση την αρχή της αναλογικότητας και με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. «Σε μια πόλη που λειτουργεί νόμους και κανόνες δεν μπορεί οι δικηγόροι, επί παραδείγματι, να αποφασίζουν πού θα γίνει το Δικαστικό Μέγαρο,  οι καταστηματάρχες καφετεριών και εστίασης πού θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, οι έμποροι και οι παραγωγοί σε ποιους δρόμους θα γίνουν οι λαϊκές αγορές.

Ισραηλινούς τουρίστες έφερε στο Βόλο το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris»

Κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» σημαίας Παναμά, προερχόμενο από τον Πειραιά και με προορισμό τη Χάϊφα, μεταφέροντας 787 τουρίστες, στην συντριπτική τους πλειονότητα Ισραηλινούς, και 309 άτομα πλήρωμα. Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου υποδέχθηκε το πρωί στο λιμάνι στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη. 

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη διαφορετικότητα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας  Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου και τη διεύθυνση του σχολείου. Η εκδήλωση με τίτλο «Το δικό μας παραμύθι στη μάχη της διαφορετικότητας»  επιλέχθηκε να γίνει στο συγκεκριμένο σχολείο, που βρίσκεται στην «καρδιά» της διαφορετικότητας, προκειμένου να βγει ακόμη πιο δυνατά το μήνυμα της ανάγκης για ενσωμάτωση των παιδιών ρομά σε μια ευρύτερη κοινωνία που δέχεται την διαφορετικότητα.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων αναδεικνύει καθημερινά κοινωνικά ζητήματα

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών (4 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα στις 16 Ιουνίου, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δήμου Βόλου πραγματοποίησε χθες εκδήλωση με θέμα «Είναι δύσκολο να είσαι πατέρας». Το θέμα ανέπτυξαν διεξοδικά, προσεγγίζοντας όλες τις πτυχές του, ο δικηγόρος Βασίλης Νιζάμης και η ψυχολόγος Μαρία Τόπα, εκπρόσωπος του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης (Κε.Συ.Σ.Ε.).