Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Αύριο είμαστε όλοι «Βόλος»

Σε δήλωσή του ενόψει του αυριανού αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναιτωλικό που θα κρίνει την άνοδο της μίας εκ των δυο ομάδων στη Σούπερ Λιγκ, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Οι δύο ιστορικές ομάδες της πόλης μας, ο Ολυμπιακός και η Νίκη, διέγραψαν φέτος μια εξαιρετική πορεία στο δύσκολο, συναρπαστικό και σκληρά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Football League. Παρακολουθήσαμε από κοντά τη μεγάλη προσπάθεια των δύο ομάδων  μας και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, τις τεχνικές ηγεσίες και τις διοικήσεις τους καθώς και στους φιλάθλους που στάθηκαν κοντά στις ομάδες και τις στήριξαν με κάθε τρόπο. Ο Ολυμπιακός και η Νίκη όχι μόνο εκπροσώπησαν επάξια την πόλη μας  στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά διακρίθηκαν και για το αγωνιστικό ήθος  που επέδειξαν.

Αβεβαιότητα για τη χρηματοδότηση της μελέτης του τμήματος Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης του Περιφερειακού

Θετικά απάντησε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο έγγραφο του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη για την ανάγκη να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με την πορεία της Οριστικής Μελέτης Οδοποιίας «Μελέτη παράκαμψης και εισόδου πόλεως Βόλου (τμήμα Αρχή Ι.Κ. Μπουρμπουλήθρα – Αρχή Α.Κ. Λαρίσης)». Η ενημέρωση θα γίνει σε συνάντηση που πρόκειται άμεσα να προσδιοριστεί, πιθανόν έως το τέλος του μήνα. Ωστόσο, στο απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου επισημαίνεται η αβεβαιότητα στο θέμα της χρηματοδότησης της μελέτης, δεδομένου ότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει προτείνει την ένταξη της μελέτης στο εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,  με πίστωση μόλις 100.000 ευρώ για το 2013. 

Συνεργασία για συμβουλευτική-ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς μαθητών που πλήττονται από την κρίση

Μέσα από συγκεκριμένες δράσεις η Δημοτική Αρχή Βόλου προωθεί τη λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, κοινωνικών ιδρυμάτων και μεμονωμένων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργεί εδώ και δύο περίπου χρόνια Εθελοντική Συμβουλευτική Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης (E.Σ.Ο.Ψ.Υ.)  και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με σκοπό την στήριξη και παροχή συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς μαθητών που βρίσκονται εξακριβωμένα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση (π.χ. άνεργοι γονείς).

Λύθηκε το πρόβλημα διανομής της αλληλογραφίας στις εργατικές πολυκατοικίες της οδού Σπετσών

Ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών, Δήμος Βόλου και ΕΛΤΑ συνεργάστηκαν για την τοποθέτηση γραμματοθυρίδων στις εργατικές πολυκατοικίες της οδού Σπετσών στην Νεάπολη, με σκοπό την ομαλή διανομή της αλληλογραφίας. Οι θυρίδες έχουν τοποθετηθεί ήδη από συνεργείο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και πλέον καθένα από τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών διαθέτει τη δική του γραμματοθυρίδα.

Ο Βόλος συμμετέχει για 7η χρονιά στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Σε μια μεγάλη μουσική σκηνή πρόκειται να μετατραπεί η πόλη του Βόλου από την Τετάρτη 19 έως το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο του εορτασμού για έβδομη συνεχή χρονιά της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες και μουσικά δρώμενα με τη συμμετοχή 150 και πλέον μουσικών και καλλιτεχνών σε 14 διαφορετικά σημεία της πόλης και δωρεάν είσοδο για όλους.