Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Έργα άνω των 2 εκ. ευρώ στη Νέα Ιωνία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

Παρά τη εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα κοινωνικών υποδομών και περιβαλλοντικής αναμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων στη Νέα Ιωνία, τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη συνολική αναβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας και μάλιστα των πιο υποβαθμισμένων, ίσως, συνοικιών ολόκληρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Αίτημα χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «ΒΟΛΟΣ Χ 4»

H Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.» ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Δήμου Βόλου και υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «Βόλος Χ 4» από το Πράσινο Ταμείο. Ο Διαγωνισμός στοχεύει στην ανάκτηση της πόλης από τους πολίτες της, με την αναζήτηση προτάσεων για το βασικό κύτταρο της πόλης, το Οικοδομικό Τετράγωνο. Απευθύνεται σε νέους αρχιτέκτονες έως 40 ετών, που θα συνεισφέρουν τις ιδέες τους για τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της πόλης στην κλίμακα της γειτονιάς, με τη δημιουργία επιπλέον κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, εξυπηρετήσεων και αναψυχής.

Συναυλία Φιλαρμονικής Βόλου – Παιδικής Χορωδίας Δ.Ω.Β.

Με μια ξεχωριστή συναυλία την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας, θα ενώσουν για πρώτη φορά τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής». Η μουσική αυτή συνύπαρξη προέκυψε με πρωτοβουλία του νέου μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βόλου Βασίλη Τασούδη, ο οποίος διαμόρφωσε και ενορχήστρωσε ειδικά το πρόγραμμα για παιδικές φωνές.