Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Έπεσε το πρώτο κτίσμα για τη διάνοιξη της οδού Αλαμάνας

Με την κατεδάφιση της πρώτης από τις τέσσερις παλιές κατοικίες που απαλλοτριώθηκαν από το Δήμο Βόλου για το σκοπό αυτό, άρχισαν σήμερα οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αλαμάνας στο τμήμα από Ιερολοχιτών έως Δημητσάνας. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, η οποία αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και ολόκληρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, αλλά δεν μπορούσε να υλοποιηθεί λόγω εμπλοκών στο θέμα των απαλλοτριώσεων.

Έκθεση Κεραμικής του Εργαστηρίου Καραγάτς στο «Αχίλλειον»

Τις δημιουργίες τους στην κεραμική θα παρουσιάσουν οι 18 σπουδάστριες του Εικαστικού Εργαστηρίου Ενηλίκων Καραγάτς, που λειτουργεί υπό τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου, σε έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο «Αχίλλειον». 

“Συναυλία Ακρόασης” αύριο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Μια ξεχωριστή συναυλία, μια συναυλία όπου το κλασικό συναντά το σύγχρονο και το παλιό αναμειγνύεται με το καινούργιο, θα δοθεί αύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, με τη σύμπραξη του τμήματος Μονωδίας και του τμήματος Ελληνικού Σύγχρονου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου. Η συναυλία αυτή έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς είναι συναυλία ακρόασης, αποτελεί δηλαδή μέρος της διαδικασίας των εξετάσεων για τους σπουδαστές που μετέχουν.