Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πρωτοπόρος ο Δήμος Βόλος σε Γαλάζιες Σημαίες

Παρουσία του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη έγινε σήμερα η ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών σε τρεις από τις 9 παραλίες του Δήμου Βόλου που βραβεύτηκαν με το διεθνές αυτό σύμβολο ποιότητας. Σημειώνεται ότι φέτος ο Δήμος Βόλου απέσπασε δυο επιπλέον σημαίες, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, οι οποίες κυματίζουν στα Πλατανίδια και στη Νέα Αγχίαλο. Στις συμβολικές τελετές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στις δυο αυτές παραλίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, ενώ στην τελετή που έγινε στην ακτή του Αναύρου παρέστη μεταξύ άλλων ο Λιμενάρχης Βόλου Χρήστος Κανάκης.

Στην Επιτροπή Διαβούλευσης το μείζον θέμα της ορθολογικής διαχείρισης του νερού ύδρευσης-άρδευσης

Συγκαλείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, με θέμα «Η ΔΕΥΑΜΒ στο νέο ιστορικό της κύκλο – οι πολιτικές της για την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση του νερού, την αποχέτευση και το περιβάλλον», σε συνέχεια της σχετικής δέσμευσης που είχε αναλάβει. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 13:00, στο Δημαρχείο Βόλου. Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, εντός του Ιουλίου όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος, το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Μιας Πεντάρας Νιάτα» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Με ιδιαίτερα θετικές κριτικές και αθρόα προσέλευση υποδέχθηκε το κοινό του Βόλου τον πρώτο κύκλο παραστάσεων του έργου «Μιας Πεντάρας Νιάτα», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής από το Δεκέμβριο του 2012 έως και το Φεβρουάριο του 2013. Την επιτυχία αυτή επαναλαμβάνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου το κεφάτο έργο να χαρίσει δροσερές καλοκαιρινές βραδιές στα θερινά θέατρα Βόλου και Νέας Ιωνίας καθώς και στους δημότες και επισκέπτες των Δημοτικών Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου.