Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Όλα τα παιδιά σαν τον Αντετοκούμπο έχουν τα ίδια δικαιώματα

Την άποψη ότι η διεθνής διάκριση του δεκαοκτάχρονου Έλληνα καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο θα μπορούσε να  αποτελέσει την ευκαιρία για μια σοβαρή και επί της ουσίας συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε το μεταναστευτικό να αντιμετωπιστεί ως ευρωπαϊκό πρόβλημα, εκφράζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να συμμετάσχουμε κι εμείς στην εθνική χαρά για τη μεγάλη διάκριση του δεκαοκτάχρονου Έλληνα καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο. Δεν είναι, δα, και μικρό πράγμα ένας νεαρός συμπατριώτης μας  να γίνεται δεκτός στα μεγάλα σαλόνια του ΝΒΑ, ανεμίζοντας μάλιστα την ελληνική σημαία.

Επιχείρηση καθαρισμού εγκαταλειμμένης οικίας που είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προσπάθειες του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας Δήμου Βόλου, για τον καθαρισμό οικοπέδων και εγκαταλειμμένων οικιών. Από το Μάιο και εξής, οπότε και οι καιρικές συνθήκες είναι πιο επικίνδυνες (υψηλές θερμοκρασίες) γίνονται, με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας αλλά και μετά από ενημέρωση δημοτών, συνεχείς έλεγχοι και αυτοψίες, σε όλη την έκταση του Δήμου, σε οικόπεδα και οικίες εγκαταλειμμένες, που είναι επικίνδυνες για πυρκαγιές, λόγω των χόρτων, ή αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Σχέδια του ΟΣΕ για ενίσχυση της παρουσίας του στο Βόλο

Σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των υπηρεσιών του ΟΣΕ στο Βόλο και τη λειτουργία της πόλης, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, υπό τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Παν. Θεοφανόπουλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Μαγνησίας Ζ.Μακρή, οι βουλευτές Α.Μεϊκόπουλος, Μ.Χρυσοβελώνη και Π.Μουτσινάς, ο Αντιδήμαρχος Βόλου Δ.Δερβένης εκ μέρους του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη, καθώς επίσης ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Κ.Χρυσάγης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Θ.Λεβέντης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας Δ.Νικολάου.

Νέα ομάδα εθελοντών υποστηρίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου

Συνεργασία με μια νέα ομάδα εθελοντών ξεκινά ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, με στόχο την υποστήριξη της λειτουργίας του Δημοτικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για την Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας  (ΛΕΑΜ)  η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αριθμεί 50 μέλη και ήδη έχει αναλάβει δράση με περιπολίες πυρασφάλειας στην περιοχή. Η ομάδα απαρτίζεται από συμπολίτες που έχουν υπηρετήσει στους αλεξιπτωτιστές αλλά και από απλούς πολίτες που οργανώνονται για να προσφέρουν εθελοντικά όπου χρειάζεται.

Παρών ο Δήμος Βόλου στις «Αργοναυτικές Ημέρες» που οργανώθηκαν στην πόλη Βέρνικα της Σλοβενίας

Στην αδελφοποιημένη με τον τέως Δήμο Ιωλκού πόλη Βέρνικα της Σλοβενίας βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο Αντιδήμαρχος Μακρινίτσας, Πορταριάς και Ιωλκού Ιωάννης Γκουντέλιας, εκπροσωπώντας το Δήμο Βόλου στις εκδηλώσεις «Αργοναυτικές Ημέρες», μετά από σχετική πρόσκληση του Ινστιτούτου «Ιβάν Τσάνκαρ» προς το Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη.